SiOL POKAL

Na Ptuju zmagala ekipa Prleki

Objavljeno 17. september 2013 13.21 | Posodobljeno 17. september 2013 13.21 | Piše: E. N.
Ključne besede: SiOL POKAL

Končan je še zadnji lokalni turnir SiOL POKAL-a, vseslovenskega tekmovanja v malem nogometu, ki je potekal 14. in 15. septembra na Ptuju.

Na Ptuju so trikrat slavili Prleki, v Ljubljani se jim bo pridružila drugouvrščena Alinea.

Izjemoma je dogodek postregel s kar dvema ekipama, ki se bosta udeležili velikega finalnega turnirja v Ljubljani, saj je turnir združeval tako ptujski kot murskosoboški turnir. V Ljubljani se bosta tako z najboljšimi iz vse Slovenije pomerili prvouvrščena ekipa Prleki in drugouvrščena ekipa Alinea. Tretje mesto je osvojila ekipa Štajerska tramontana. 

Prleki so si s požrtvovalno igro v timskem duhu priborili tudi naziva naj strelca in naj igralca. Prvi je pripadel kapetanu Ianu Emeršiču, ki je na turnirju zadel 16 golov, njegov soigralec Sašo Kupčič pa je z dobro igro postal naj igralec turnirja. Spremljali smo tudi revijalno tekmo ekipe Radia Center in ekipe Prleki, obiskovalci pa so lahko župana MO Ptuj, Štefana Čelana, izzvali v streljanju na gol.

image
Ian Emeršič, kapetan ekipe Prleki, je s 16 zadetki postal naj strelec ptujskega turnirja, njegov soigralec Sašo Kupčič pa naj igralec turnirja.

Ptujski SiOL POKAL je s svojim obiskom podprl župan MO Ptuj, Štefan Čelan, ki je pohvalil organizacijo turnirja in zaželel še več takih dogodkov. Z veseljem si je v družbi sina ogledal finalni obračun med nespornimi zmagovalci, ekipo Prleki, in drugouvrščeno ekipo Alinea (6 : 3). Na tretje mesto se je uvrstila ekipa Štajerska tramontana. Čelan se je na dogodku z obiskovalci pomeril v streljanju na gol in zmagal. »Igra Prlekov in Alinee je bila izjemno lepa. Veseli me, da smo Ptujčani dobili prvaka ter najboljšega strelca in najboljšega igralca. Kako tudi ne, saj se na Ptuju nogomet igra že vrsto let, letos pa praznujemo tudi častitljivo 80. obletnico nogometnega kluba Drava,« je povedal Čelan, ki je nekoč tudi sam igral nogomet. »Igral sem ga osemkrat na teden, kar je pred petimi leti privedlo do operacije kolka. Nogometa žal ne morem več igrati, se pa ukvarjam z drugimi športi. Sin pa že hodi po mojih stopinjah – že šesto leto namreč pridno trenira nogomet.«

image
Ekipa Radia Center se je v revijalni tekmi pomerila s Prleki, ki so bili za las boljši od radijcev.

Ian Emeršič, kapetan ekipe Prleki in naj strelec ptujskega turnirja, je zmago pripisal uigranosti ekipe: »S fanti se že dolgo poznamo, skupaj smo igrali tudi v prvi slovenski ligi malega nogometa, zato smo navajeni na dinamiko drug drugega. To nas je pripeljalo do zmage. Igrali smo na visoki ravni, nasprotnike smo premagovali z več kot tremi goli razlike.« Tudi naziv strelca je po Ianovem mnenju zasluga celotne ekipe in kančka sreče. Ljubljanski finale je po njegovem mnenju težko napovedati, »saj gre za specifičen turnir, z majhnim igriščem, velikim številom dvobojev, v katerih zadetki kar dežujejo, veliko pa je odvisno tudi od sreče. A če bomo igrali tako kot na Ptuju, lahko sežemo po visokih mestih.« Ianov soigralec, Sašo Kupčič, je postal naj igralec turnirja. Tudi on je zasluge skromno pripisal ekipi, s katero igrajo že skoraj šest let. »Na turnir smo se prijavili brez pričakovanj, z namenom druženja, čeprav smo tiho upali, da pridemo v polfinale. Tudi v Ljubljano gremo sproščeni, bomo pa seveda dali vse od sebe. Če bomo imeli še kanček sreče, upam, da bomo prišli tudi do polfinala,« je povedal Sašo.

image
Župan MO Ptuj, Štefan Čelan, velik ljubitelj nogometa, si je v družbi sina z veseljem ogledal finalni obračun.

Leon Mar iz ekipe Alinea, ki se je zaradi specifike turnirja kljub doseženemu drugemu mestu uvrstila še v veliko finale v Ljubljani, ni skrival veselja. Na igrišču so sicer imeli kar nekaj težav, saj niso igrali s svojim vratarjem, oslabljeni pa bodo tudi v Ljubljani, saj bo njihov strelec takrat na študentski izmenjavi. Z nasprotniki, tudi igralci iz ekipe Prleki, pa se dobro poznajo in z nekaterimi tudi trenirajo mali nogomet. »Zato danes ni bilo čutiti posebnega rivalstva, saj smo prijatelji,« je povedal Leon.

image
Na SiOL POKAL-u je vedno dobro poskrbljeno za zabavo vseh generacij.

Na ptujskem SiOL POKAL-u pred Mercator centrom Ptuj Supermesto smo spremljali tudi revijalno tekmo ekipe Radia Center, ki se je pomerila z obiskovalci. Naključje je hotelo, da so to bili ravno fantje iz zmagovalne ekipe Prleki. Radijci so se kljub temu dobro odrezali in tekmo zaključili s 6 : 7 v prid Prlekom. O zmagovalcu je po besedah Jerneja Oblaka iz Radia Center odločala izkušenost, tekma pa je bila odlična popestritev vikenda: »Gre za zabavo. Šport je za nas način življenja, ki zbistri možgane in daje energijo, zato se na tekmo nismo posebej pripravljali.«

image

Veliki finale SiOL POKAL-a bo potekal v Ljubljani, 28. in 29. septembra, na njem pa se bodo pomerili zmagovalci lokalnih turnirjev iz vse Slovenije. Marinko Galić, ambasador SiOL POKAL-a, ki se je od aprila letos udeležil kar nekaj turnirjev, je bil tudi na Ptuju zadovoljen z nogometno predstavo. »Finalisti, ki sem jih spremljal skozi turnirje SiOL POKAL-a, so prikazali izvrsten nogomet – lepe poteze in lepe gole. Želim si, da se bo tudi veliki finale iztekel tako kot lokalni turnirji, torej v duhu fair playa in druženja. Zmagala bo ekipa z največ sreče, znanja in želje. Prepričan sem, da bodo ekipe dale vse od sebe, navsezadnje se bodo borile za lepo nagrado – ogled UEFA Lige prvakov 2014,« je dejal Galić in malonogometne navdušence povabil v Ljubljano, kjer ne bo manjkalo pestrega glasbenega dogajanja v družbi zvezdnikov in lepih nagrad za obiskovalce.

Več na: www.siolpokal.si.

Deli s prijatelji