BRANIJO PREDNOST

Na Poljudu bo peklensko

Objavljeno 22. julij 2015 09.28 | Posodobljeno 22. julij 2015 09.29 | Piše: Rok Tamše

Nogometaši Luke Koper so že včeraj prispeli v Split, kjer jih čaka druga tekma s Hajdukom.

Domen Črnigoj je na prvi tekmi v kopru povzročal velike težave Anteju Roguljiću. Foto: Uroš Hočevar

SPLIT – Na ustnicah Splitčanov in vseh navijačev Hajduka po vsem svetu je te dni ena sama beseda: »Kopar.« Slovenski pokalni zmagovalec Luka Koper bo jutri ob 19. uri na kultnem stadionu Poljud v osrčju Dalmacije branil prednost 3:2 iz prve tekme 2. kroga kvalifikacij za evropsko ligo. Trener kanarčkov Rodolfo Vanoli je v nedeljo zvečer na premieri državnega prvenstva proti Domžalam na igrišče poslal praktično drugo postavo, torej je zavestno žrtvoval tri točke, da bi imel na evropski sceni povsem pripravljeno zasedbo za nov podvig. O porazu z Domžalčani (2:3) ne razmišlja nihče več, pomembno je le, kako se bodo rumeno-modri držali v Splitu, kjer napovedujejo 25.000 gledalcev, ki bodo skupaj z neznosno vročino poskrbeli za resnično peklensko ozračje.

Zadošča že neodločen izid

Na domači sceni ne gre niti Hajduku, ki je v praktično popolni zasedbi oddelal mestni derbi s Splitom in iztržil mršavi remi (0:0). Razočaranja ni bilo mogoče skriti, trener Damir Burić pa je za tekmo z Luko Koper napovedal korenite spremembe. Veliko upanje za »bile« je vrnitev izjemno močnega kamerunskega napadalca Francka Ohandze, ki je na Bonifiki manjkal zaradi lažje poškodbe. Toda Burić razmišlja o drugačni formaciji, ki bi strla kompaktno obrambo Koprčanov. Najbližje mu je različica postavitve 3-4-1-2: Kalinić; Milović, Jefferson, Nižić; Tudor, Caktaš, Roguljić, Maloku; Balić; Ohandza, Vlašić. Ne pozabimo, Hajduk mora v drugi tekmi zmagati, saj tudi neodločen rezultat uvrstitev v 3. krog zagotavlja Koprčanom.

Moštvo Luke Koper se je včeraj ob 13. uri z avtobusom podalo na južno obalo Jadranskega morja. Danes ob 19. uri bodo preizkusili zelenico na Poljudu, kjer bodo skoraj vsi igralci prvič doživeli tako množično in impresivno navijaško kuliso. Vanoli s sodelavci si prizadeva, da se njegovim varovancem ne bi zatresle noge, da bi vse to vzeli kot dodaten motiv in naboj za tekmo kariere. Branilec Denis Šme se je trdno zasidral v obrambni vrsti kanarčkov, v letošnji sezoni je odigral vse tekme. »Naša pričakovanja so jasna. V Kopru smo si priigrali aktiven rezultat. Zavedamo se, da nas vsak neodločni rezultat pelje naprej, a se zato ne bomo branili. Če dosežemo zadetek, bo v nadaljevanju lažje igrati. S takšnim izhodiščem gremo v Split,« meni 21-letni Šme. Vanoli je v Dalmacijo odpeljal najmočnejšo zasedbo, verjetna postava bo: Simčič; Šme, Halilović, Hadžić; Rahmanović, Guberac, Krivičić, Črnigoj, Palčič; Galešić; Ivančić.

 

Deli s prijatelji