FUTSAL

Na drugi tekmi boljši Španci

Objavljeno 07. januar 2014 22.32 | Posodobljeno 07. januar 2014 22.35 | Piše: STA, Ma. F.

Evropsko prvenstvo bo potekalo v Antwerpnu med 28. januarjem in 8. februarjem.

LITIJA – Slovenska reprezentanca v futsalu je na drugi pripravljalni tekmi proti šestkratnim evropskim in dvakratnim svetovnim prvakom Špancem v Litiji izgubila z 0 : 3 (0 : 2). Slovenci so eno tekmo s Španijo odigrali že v ponedeljek, ko je bilo v Mariboru 5 : 5.

Današnji nastop je bil še posebej pomemben za kapetana domače vrste Igorja Osredkarja, saj je bila to zanj jubilejna stota tekma za izbrano vrsto.

Kristjan Čujec zadel trikrat

Generalko pred EP so Slovenci tako opravili s porazom in z remijem z velikanom Španijo. V Mariboru je Slovenija prišla do neodločenega izida predvsem z dobro igro v drugem polčasu, Španija je namreč vodila že s 3 : 0, junak tekme pa je bil Kristjan Čujec, ki je zadel trikrat.

Slovenci bodo pred EP sicer še odigrali dve tekmi s Hrvaško, ki pa bosta neuradni in zaprti za javnost.

Evropsko prvenstvo bo potekalo v Antwerpnu med 28. januarjem in 8. februarjem. Na njem bo sodelovalo 12 ekip, razdeljene bodo v štiri skupine s po tremi udeleženkami; po dve najboljši se bosta uvrstili v četrtfinale. Slovenija bo igrala v predtekmovalni skupini z Italijo in Azerbajdžanom, s prvo se bo pomerila 29. januarja, z drugim pa dva dni pozneje.
 

Deli s prijatelji