PRVA LIGA

Na derbiju med Gorico in Rudarjem brez zadetka

Objavljeno 22. marec 2014 23.37 | Posodobljeno 22. marec 2014 23.37 | Piše: STA, Ma. F.

Gorica po tretji zaporedni domači tekmi od 26. oktobra lani v svojem Športnem parku še ni zmagala.

NOVA GORICA – Nogometaši Gorice in velenjskega Rudarja so v tekmi 23. kroga 1. SNL razšli z neodločenim izidom 0 : 0.

V derbiju kroga sta se pomerila polfinalista slovenskega pokala, ki bosta prvo tekmo odigrala že v sredo v Velenju. Gorica po tretji zaporedni domači tekmi od 26. oktobra lani v svojem Športnem parku še ni zmagala. Po sedmem remiju ob enajstih zmagah ima 40 točk in boljšo razliko v zadetkih kot Luka Koper, ki je trenutno tretja in ima tekmo manj od Gorice, četrti pa je Rudar (39 točk).

V nedeljo se bosta na zadnji tekmi kroga ob 15. uri pomerila še Triglav in Luka Koper, ta je trenutno druga na lestvici in ima ob tekmi manj pet točk zaostanka za Mariborom.

Maribor Krka 3 : 1

Nogometaši Maribora so premagali novomeško Krko s 3 : 1 (0 : 1).

Mariborčani so Novomeščanom pred to tekmo na dveh medsebojnih tekmah sezone nasuli osem zadetkov, od tega pet v gosteh, sami pa niso prejeli niti enega.

Domžale Zavrč 3 : 0

Nogometaši Domžal so premagali Zavrč s 3 : 0 (1 : 0).

Domžalski nogometaši so tekmo proti Zavrču pričakali oslabljeni, a se jim to ni poznalo. Proti Haložanom, ki so v spomladanskem delu državnega prvenstva doživeli še tretji poraz, so po četrt ure vodili z 1 : 0, njihova prednost in tri točke pa niso bile ogrožene niti za trenutek. Zavrč je kljub vrnitvi Josipa Golubarja v začetno enajsterico prikazal bledo predstavo. Domači so dobrih 15 minut pred koncem zadeli drugič, nato pa so se gosti vdali v usodo in klonili še tretjič.

Celje Olimpija 0 : 0

Nogometaši Celja in Olimpije so se razšli brez zadetkov.

Celjani so pred domačimi gledalci v tretji tekmi spomladanskega dela državnega prvenstva le prišli do prve točke. Proti Olimpiji, ki je v prejšnjem krogu prišla do pomembne zmage proti velikim tekmecem iz Maribora, so bili nekoliko boljši, vendar niso znali izkoristiti svojih priložnosti.

Deli s prijatelji