LIGA EVROPA

Mura z novim trenerjem nad Lazio

Objavljeno 22. avgust 2012 11.34 | Posodobljeno 22. avgust 2012 11.34 | Piše: D. P., STA

Prva tekma bo v Ljudskem vrtu.

Mura po novo presenečenje?

MURSKA SOBOTA – Nogometaši Mure 05 bodo v četrtek ob 21. uri v mariborskem Ljudskem vrtu v prvi tekmi četrtega kroga kvalifikacij za evropsko ligo gostili rimski Lazio. V taboru črno-belih, ki jim v domačem prvenstvu ne gre dobro, pravijo, da se bodo proti izrazitemu favoritu potrudili po najboljših močeh, da ne pokvarijo vtisa po dosedanjih dobrih evropskih nastopih.

Bogatinov namesto Ferija Cifra

Na tekmi jih bo prvič vodil nov trener – na to mesto je bil imenovan Oliver Bogatinov, ki je do zdaj asistiral Milijovu Bračunu na klopi Luke Koper.

Slabi dosežki v prvi ligi

Pred zgodovinskim srečanjem Mure 05 z velikanom italijanskega klubskega nogometa Laziem v vrstah prvoligaša s Fazanerije ni čutiti posebne živčnosti. Slabe predstave v državnem prvenstvu gredo za trenutek v pozabo, muraši pa se bodo na vso moč potrudili, da ne bi razočarali svojih privržencev in pokvarili dobre slike z evropskih nastopov.

Na tekmi v Ljudskem vrtu bodo sodili Severni Irci Mark Courtney, Paul Munn in Thomas Fairfield.

Zaradi poškodb ne bo mogel računati na napadalca Dragana Jelića in stebra obrambe Fabijana Cipota. Ob odsotnosti slednjega bo kapetanski trak prevzel mladi reprezentant Matic Maruško.
 

Mate Eterović, strelec zadnjega prvenstvenega zadetka za Muro in prvega v kvalifikacijah za evropsko ligo proti Bakuju, pa meni: »Lazio je velik klub z izjemno igralsko zasedbo. Kakovost, izkušnje ... Vse je na njihovi strani, toda prav v tem vidim priložnost, da se jim dostojno zoperstavimo. Na evropskih tekmah smo dali vse od sebe in izpisali skoraj neverjetno zgodbo. Prišli smo do Rima in nastop na rimskem Olimpicu je nagrada za vse. Seveda si želimo tudi proti Laziu čim boljši izid in da bi čim dražje prodali svojo kožo. Hajduk, kjer sem začel svojo nogometno pot, naj nam bo za zgled, da je v nogometu mogoče vse. Splitčani so bili blizu, da izločijo sloviti Inter. Pričakujem, da bomo ob maksimalni angažiranosti vseh nudili Rimljanom dostojen odpor. Z nekoliko športne sreče bi doma lahko izvlekli ugoden rezultat. Tesen poraz ne bi bil neuspeh, remi pa bi bil še en podvig te generacije murašev. Igramo pred našimi navijači, na njihovih krilih pa dobesedno letimo.«

 

Deli s prijatelji