KRIZA

Muhasti zvezdnik spravil ob živce vodstvo Bayerna

Objavljeno 03. julij 2013 15.43 | Posodobljeno 03. julij 2013 15.44 | Piše: D. P., STA

Na uradni predstavitvi se je pojavil v majici z napisom konkurenčnega proizvajalca športne opreme in ne z napisom pokrovitelja ter solastnika kluba.

MÜNCHEN – Novi zvezdnik evropskega nogometnega prvaka iz bavarskega Münchna Mario Götze je z neslano šalo ujezil glavnega pokrovitelja ter vodilne može svojega novega delodajalca iz Bayerna. Na uradni predstavitvi se je namreč pojavil v majici z napisom konkurenčnega proizvajalca športne opreme in ne z napisom pokrovitelja ter solastnika kluba.

Z Nikom na majici

Enaindvajsetletni Götze, ki ga je Bayern pripeljal kot enega najbolj obetavnih nogometašev za 37 milijonov evrov odškodnine iz Borussie Dortmunda, je poskrbel za jezo svojih novih delodajalcev. Pred mediji se je pojavil v majici z napisom ameriškega proizvajalca športne opreme Nike, kar ne bi bilo prav nič neobičajnega, če ne bi bil med glavnimi pokrovitelji bavarskega kluba Adidas, ki je tudi med lastniki delnic nogometnega kluba, predsednik uprave te nemške družbe Herbert Hainer pa je član upravnega odbora Bayerna.

Kršil je pogodbo

»Neprijetno so nas presenetile fotografije z uradnega dogodka Bayerna. Gre za kršitev pogodbe, o tej zadevi pa smo se že pogovorili z vodilnimi predstavniki kluba,« so bili zgroženi v Adidasu. Bayern se je že opravičil za neljubi pripetljaj: »V veliki časovni stiski smo očitno spregledali to majico, zaradi česar nam je zelo žal. Adidasu želimo zagotoviti, da se kaj takega ne bo več ponovilo.«

Deli s prijatelji