NA ZELENICAH

Mrtvi tek zmajev in vijolic, preživela sta Koper in Celje

Objavljeno 23. september 2016 11.05 | Posodobljeno 23. september 2016 11.06 | Piše: D. P.

Derbija na Obali in Štajerskem je videlo več kot 5000 gledalcev, točke pa v goste.

Po mnenju Darka Milaniča so Mariborčani igrali fantastično. Foto: Uroš Hočevar

Niti teren gostov ni bil ovira, da ne bi Mariborčani nadaljevali zmagovitega niza. Šesto zaporedno zmago so vpisali na gostovanju v Kopru v 10. krogu Prve lige Telekom. Vijoličasti so v režiji Luke Zahovića in Marcosa Tavaresa zrežirali preobrat, čeprav so od 30. minute zaostajali. S tremi novimi točkami so zadržali korak za Olimpijo, ki vijolicam beži za dve točki. »Proti čvrstemu tekmecu smo igrali odlično. Moramo biti zadovoljni z zmago na težkem gostovanju. Nadaljujemo tudi zmagoviti niz, zdaj šteje že šest tekem. Vedeti pa moramo, da tudi ko ne začnemo idealno, znamo odigrati fantastično. To nam je uspelo v Kopru,« je kar sijal mariborski trener Darko Milanič po uspehu na Primorskem. »Dobro smo igrali v prvem polčasu. Škoda je, ker smo tik pred koncem prvega dela dobili gol. V nadaljevanju smo imeli še nekaj priložnosti, a premalo, da bi ugnali ekipo, kot je Maribor. Gostom čestitam za zmago, mojim fantom pa za pristop in igro. Tokrat nas je zapustila tudi sreča, ki nas je spremljala v preteklosti,« ni bil pretirano potrt niti koprski strateg Milan Obradović. Olimpija je čez Trojane poleg krofov peljala še tri točke, z edinimi golom, svojim petim v sezoni (vsi na gostovanju), je zmago zmajem zagotovil Miha Zajc, ki je izkoristil podajo Denis Klinar (s petimi podajami si z Daretom Vršičem deli vrh med asistenti lige). »V prvih 15 minutah smo bili mrtvi. Le takrat je Olimpija pokazala igro državnega prvaka. V nadaljevanju tekme smo bili enakovredni, v drugem polčasu pa celo boljša ekipa. Ponosen sem na igro, ki smo jo pokazali. Zdaj je treba dvigniti glavo in pričakati Gorico. Z nekoliko manj egoizma in več zbranosti,« je po svoje videl poraz Celja proti Olimpiji domači trener Robert Pevnik. Na klopi Ljubljančanov trener Luka Elsner ne pozna poraza. »Treba je vedeti, da smo imeli dan počitka manj kot Celje. To je bilo očitno v zadnjih 15 minutah. A igrali smo hrabro. Ko je taka energija, ko se štirje naši igralci mečejo pod žogo, nas spremlja tudi sreča,« je pohvalil svoje varovance Elsner.

Evrogol Dangubića

Zmaga Domžal z 0:5 proti Radomljam je najvišja v letošnji sezoni slovenskega državnega prvenstva. Domžalčani so z učinkovito igro potrdili primat v občini, kar tudi ni nepomembno. »Rezultat pove vse. Hoteli smo zabiti gol. Se pa moram na tem mestu posuti s pepelom. Po štirih tekmah v zadnjih desetih dneh sem naredil nekaj menjav v prvi enajsterici, a niso bile prave. Prevzemam krivdo za ta poraz,« je Jani Žilnik prevzel odgovornost, da so Radomlje po 10 krogih še vedno brez zmage. »Vso tekmo smo nadzorovali potek srečanja. Bili smo agresivni, všečni in napadalni. Zato smo dosegli pet zadetkov,« pa je hvalil predstavo svojih fantov trener Domžal Simon Rožman. Do osme točke v sezoni je pripel Aluminij, ki se je doma razšel z Gorico brez zadetkov z nepopularnim izidom 0:0. »Ritem sreda-sobota pušča posledice, a nismo povsem padli. Zdržali smo, gola nismo prejeli. To točko smo si prigarali,« je bil na svoje fante ponosen trener Aluminija Bojan Špehonja. Trener goriških vrtnic Milan Srebrnič pa ni bil zadovoljen s prvim delom, z drugim precej bolj, a ni bilo dovolj za kaj več kot sploh prvi remi Goričanov v novi sezoni. V Krškem so ljubitelji nogometa videli pravi evrogol Filipa Dangubića, ki je z diagonalnim in precizno merjenim projektilom priboril tretjo zmago. To je bil 300. poraz knapov v elitni slovenski ligi. S tem zadetkom pa je Dangubič pokvaril veselje Velenjčana Damjana Trifkovića, ki je jubilejno dvestotič nosil dres Rudarja. 

Gneča pri strelcih

Izidi 10. kroga v Prvi ligi Telekom Slovenije – Luka Koper : Maribor 1:2 (2200 gledalcev; Toni Datković 30.; Luka Zahović 45., Marcos Tavares 62.), Celje : Olimpija 0:1 (3000 gledalcev; Miha Zajc 70.), Kalcer Radomlje : Domžale 0:5 (400 gledalcev; Marko Alvir 13., Jure Matjašič 19., Marko Alvir 29., Jure Balkovec 69., Matija Širok 77.), Krško : Rudar 1:0 (800 gledalcev, Filip Dangubić 87.), Aluminij : Gorica 0:0 (100 gledalcev). Vrstni red strelcev: Sandi Arčon (Gorica), Sunny Omoregie (Maribor) in Miha Zajc (Olimpija) po 5 golov, Marko Alvir (Domžale), Lovre Čirjak (Celje), Dominik Glavina, John Mary (oba Rudar) po 4... Pari 11. kroga v soboto, 24. septembra: Gorica – Celje (18.15), Domžale – Krško (18.15), Olimpija – Radomlje (20.15), 25. septembra: Aluminij – Koper (15.00), Rudar – Maribor (16.55).

 

Deli s prijatelji