1. SNL

Mrtvi tek Olimpije in Maribora se nadaljuje

Objavljeno 02. april 2016 21.13 | Posodobljeno 02. april 2016 23.05 | Piše: STA, S. U.

Nogometaši Olimpije tudi po 27. krogu državnega prvenstva ohranjajo štiri točke naskoka pred Mariborom.

NOVO MESTO, GORICA, VELENJE, DOMŽALE – Nogometaši novomeške Krke so v 27. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti ljubljanski Olimpiji z 0 : 2 (0 : 1). Ljubljanski nogometaši so še drugič v sezoni zmagali v Novem mestu. Po septembrski zmagi s 3 : 1 so izbranci Marka Nikolića tokrat mrežo Krke zatresli dvakrat, prvič v Olimpijinem dresu se je zadetka veselil tudi Blessing Eleke, ki je postavil končni izid. Olimpija, ki je neporažena na zadnjih petih tekmah, je s 17. zmago potrdila vodstvo na lestvici, Krka, ki je sicer imela nekaj priložnosti, izvedla pa tudi več udarcev iz kota (7 : 2), pa ob 14. porazu, četrtem zapovrstjo, ostaja v družbi Rudarja in Krškega pri dnu lestvice.

Gorica – Maribor 0 : 2

Nogometaši Gorice so izgubili proti Mariboru z 0 : 2 (0 : 0). Novogoričanom ni uspelo prekiniti neugodnega niza proti Mariborčanom. Primorci so namreč vijoličaste nazadnje premagali marca 2011, zadnja domača zmaga pa je še dve leti starejša. Danes pa so bili daleč o uspeha, saj so izbranci Darka Milaniča prevladovali v vseh elementih igre. Dosegli so dva gola, imeli več strelov, izvajali kar 12 kotov (domači nobenega), kar je bilo povsem dovolj za 15. zmago v sezoni, s katero ohranjajo štiri točke zaostanka za vodilno Olimpijo. Gorica pa po desetem porazu izgublja stik z vrhom, za Mariborom zdaj zaostaja že za 12 točk.

Jean-Philippe Mendy je lepo prišel do strela v kazenskem prostoru in le zadel za 1 : 0. Isti igralec je dobrih deset minut pozneje podvojil mariborsko prednost, ko je po podaji Mitje Vilerja v kazenski prostor dosegel svoj 12. zadetek v sezoni.

Rudar Celje 2 : 0

Velenjski Rudar je premagal Celje z 2 : 0 (1 : 0). Velenjčani so na že 70. savinjsko-šaleškem derbiju igrali brez Stjepana Babića, Klemna Bolhe in Mateja Radana, namesto zadnjega je priložnost med vratnicama prvič to sezono dobil Matic Čretnik, ki je bil eden junakov tekme. Oba gola je zabil Mate Eterović, oba z enajstih metrov. Knapi so pred domačimi gledalci grofe v zadnjih enajstih tekmah premagali šestič.

Domžale Krško 2 : 3

Nogometaši Domžal pa so v napeti tekmi izgubili proti Krškemu z 2 : 3 (0 : 1). Krčani so se po dveh zaporednih porazih vrnili na zmagovita pota. Tokrat so povsem zasluženo slavili v Domžalah, kjer domači nogometaši niso navdušili svojih navijačev, bili večji del tekme precej anemični v napadu in po dveh zmagah igrišče zapustili sklonjenih glav. Domžalčani so kljub šestemu porazu trdno na tretjem mestu, saj je četrtouvrščena Gorica tudi izgubila. Krčani pa so vpisali sedmo zmago v sezoni, s katero so vsaj začasno skočili na osmo mesto. 

Deli s prijatelji