VRNITEV

Mourinho spet na klopi Chelseaja

Objavljeno 03. junij 2013 17.27 | Posodobljeno 03. junij 2013 17.39 | Piše: R. T.

Portugalski trener Jose Mourinho se po šestih letih vrača v londonski klub, ki je letos osvojil evropsko ligo.

Jose Mourinho.

LONDON – Portugalski nogometni strateg Jose Mourinho je po treh sezonah zapustil Real Madrid s precej grenkim priokusom. V tej sezoni je osvojil le eno, pravzaprav tolažilno lovoriko, španski superpokal. Na Iberskem polotoku je bila pred njim Barcelona, v ligi prvakov ga je v polfinalu izločila dortmundska Borussia.

50-letni Mourinho je leta 2007 po odhodu iz Chelseaja, s katerim je v letih 2005 in 2006 osvojil naslov angleškega prvaka, vselej govoril, da se bo na Otok še vrnil. Medtem je z milanskim Interjem leta 2010 osvojil trojčka: ligo prvakov ter italijansko prvenstvo in pokal.

»Veseli me, da lahko Joseju spet izrečem dobrodošlico ob vrnitvi v Chelsea. Njegovi uspehi, vztrajnost in ambicije so ga naredile za izstopajočega kandidata za našega trenerja. Naš namen je, da klub napreduje, da doseže še večje uspehe, in pri tem je bil Jose naš izbor številka 1. verjamemo, da je pravšnji trener, da uresniči naše načrte. On je bil in ostal izjemno priljubljena oseba v našem klubu in vsi komaj čakamo, da bomo spet sodelovali z njim,« je povedal izvršni direktor Chelseaja Ron Gourlay.

Pred šestimi leti sta se Mourinho in lastnik kluba, ruski bogataš Roman Abramovič, razšla zaradi spodrsljaja v ligi prvakov. Abramovič si je takrat najbolj od vsega želel te lovorike, zato je izgubil potrpljenje z Mourinhem. Zdaj bo gotovo drugače, saj je londonski klub ligo prvakov osvojil lani z italijanskim trenerjem Robertom Di Matteom.

 

 

 

Deli s prijatelji