LIGA PRVAKOV

Mourinho hvali Maribor in kritizira sodnike

Objavljeno 06. november 2014 11.23 | Posodobljeno 06. november 2014 11.44 | Piše: Rok Tamše

Trener Chelseaja Jose Mourinho je bil po remiju z Mariborom slabe volje.

MARIBOR – Veliki favorit za prvo mesto v skupini G lige prvakov, londonski Chelsea, je v Maribor prispel z željo po zmagi. S tem bi si zagotovil nadaljevanje v drugi krog tekmovanja.

Zgodilo se je drugače, četa trenerja Joseja Mourinha je iztržila zgolj remi (1 : 1). Portugalski strokovnjak zato ni bil najboljše volje na druženju s sedmo silo.

»Zaslužili bi zmago«

»V prvem polčasu nismo igrali dobro. Igrali smo počasi, brez intenzitete, brez ustvarjalnosti, zato je bilo Mariboru lahko nadzirati igro in doseči izid 0 : 0 do odmora. V drugem polčasu smo igrali zelo dobro, toda Maribor je dosegel zadetek. Zaradi tega nam je bilo težko, a po prejetem golu smo igrali izjemno. Ustvarjalno, hitro, dinamično, priigrali smo si veliko priložnosti za zadetek. Glede na to smo zaslužili zmago, toda pošteno je, da pohvalimo trud Maribora. Na igrišču so dali vse od sebe, borili so se, da osvojijo točko. Mi smo dosegli dva zadetka, dva zelo dobra zadetka. Drugega je sodnik razveljavil. To pač moramo sprejeti. Pohvalimo lahko tudi fantastično ozračje na stadionu. Ljudje so pokazali veliko entuziazma, bil je fantastičen večer,« Mourinho ni skoparil s pohvalami gostiteljev.

Sodniki niso imeli dobrega večera

Na Mourinhovo veliko željo po zmagi kaže tudi to, da je že ob odmoru v igro poslal Diega Costo in Oscarja, sicer člana udarne enajsterice, namesto Andreja Schürrleja in Williana. »Poskušal sem izboljšati igro moštva, iz taktičnih razlogov in tudi zaradi predstav posameznikov. Mislim, da mi je z menjavami uspelo. V drugem polčasu smo igrali precej bolje kot v prvem. Nismo dosegli toliko zadetkov, kolikor bi jih morali. Še vedno pravim, da smo dosegli izjemen drugi zadetek,« je Mourinho vztrajal, da je bil drugi zadetek (dosojen je bil nedovoljeni položaj Coste) povsem regularen. »Šele ko je Maribor dosegel zadetek, so moji igralci dojeli, da je zares nevaren, toda potem so se fantastično odzvali. Vsi so poskušali zmagati, to so tudi zaslužili. Toda to je nogomet. Ljudje so rade volje videli, da si je Maribor prislužil tudi delček sreče. Ob vsej njihovi borbi so zaslužili tudi nekaj sreče. Pa ne samo to, imeli so tudi odličnega vratarja. Toda sodniška ekipa ni imela dobrega večera,« je The Special One ponovno zbodel delivce pravice iz Italije.

Navijače ignorira

Ko je eden od angleških novinarjev namignil, da bi lahko tokrat pohvalil navijače Chelseaja, ki so podpirali klub v Mariboru (Mourinho jih je pretekli vikend kritiziral, ker so bili na domači tekmi v angleškem prvenstvu tiho, op. p.), je Mourinho na kratko odvrnil: »Pozabite!«

 

 

 

 

Deli s prijatelji