NOGOMET

Mourinho: »Glavni krivec sem jaz«

Objavljeno 18. september 2012 12.02 | Posodobljeno 18. september 2012 12.02 | Piše: P. J.

»Imamo pokale, delovno in ekonomsko stabilnost, zato nam mora biti vseeno, kaj si misli ljudstvo,« pravi trener »belega baleta«.

Vročekrvni Mourinho se ni mogel zadržati.

MADRID – Slab začetek sezone nogometašev Reala iz Madrida je še vedno glavna tema pogovorov med športnimi navdušenci v Španiji. Medtem ko nekateri razmišljajo, da so krive predolge priprave na sezono in nerazpoloženost glavnih zvezdnikov, se je trener »belega baleta« Jose Mourinho posul s pepelom in izjavil: »Glavni krivec sem jaz.«

»Motiviram se sam«

Kontroverzni trener se na novinarski konferenci pred uvodom v ligo prvakov ni mogel izogniti vprašanjem o trenutni krizi svojega moštva. Štiri točke iz štirih tekem in kar osem točk zaostanka za večnim tekmecem iz Barcelone je pač za španske novinarje veliko bolj vroča tema kot današnje gostovanje Manchester Cityja v španski prestolnici. Zlasti potem, ko je Mourinho po zadnjem porazu v Sevilli izjavil, da trenutno sploh nima ekipe, da bi med polčasom rad zamenjal kar tretjino moštva in tako odgovornost za poraz deloma prenesel na igralce.

»Da ne bo pomote. Glavni krivec za trenutno stanje v klubu sem jaz. Ko zmagujemo, zmagujemo vsi skupaj, ko izgubimo, sem jaz prvi odgovorni,« je začel Mourinho, »vseeno mi je, ali me imajo ljudje radi. Počutim se ljubljenega in to je dovolj. Na tej ravni smo vsi, tako igralci kot trenerji, že osvojili nekaj naslovov. Imamo pokale, delovno in ekonomsko stabilnost, zato nam mora biti vseeno, kaj si misli ljudstvo. Na mene nihče ne izvaja pritiska, ustvarjam si ga sam. Tudi motivira me ne nihče, motiviram se sam.«

Prepričan o uspehu

Ob koncu se je Jose Mourinho dotaknil še srečanja proti prvaku Anglije. »Ekipi bom skušal dati nekaj, kar nujno potrebuje. Prepričan sem, da bomo imeli proti Manchester Cityju odločno ekipo, združeno in solidarno, v kateri vsak dela za drugega, kjer bodo interesi posameznika podrejeni klubu – in ki bo dovolj mirna in samozavestna,« je dejal Mourinho.
 

Deli s prijatelji