LIGA PRVAKOV

Modrić bo Realovo igro naredil za bolj modro

Objavljeno 10. marec 2015 08.24 | Posodobljeno 10. marec 2015 08.24 | Piše: Marko Uršič
Ključne besede: Gareth Bale

Beli balet je v krizi, sebičnemu Valižanu Garethu Balu navijači žvižgajo, on pa ne trese mreže.

Gareth Bale.

Osrednja točka drevišnjega nogometnega sporeda povratnih tekem osmine finala lige prvakov je obračun med Realom in Schalkejem v Madridu; ne zaradi rezultatske negotovosti, beli balet je pri rudarjih slavil z 2:0, temveč zaradi dejstva, da bo tekma izpit za vrnitev zvezdnikov kraljevega kluba na stara pota. Realovcem bo na Santiago Bernabeuu na pomoč prišel tudi od novembra poškodovani Luka Modrić, da jim z ustvarjalnostjo na sredini igrišča poživi žogobrcarski trenutek. Za uvod bo po ozdravitvi stegenske mišice sedel na klop na rezervne igralce, trener Carlo Ancelotti pa ga v igro, za zadnje pol ure tekme, kani poslati v drugem polčasu.

Evropski klubski prvak je v krizi, konec tedna je v španski ligi klecnil v Bilbau pri, proti Kastiljcem, vedno naravnanih Baskih iz Athletica, to pa je izkoristila Barcelona in sedla na čelo la lige. »V Bilbau smo bili prepočasni, žoga ni krožila, napadalci so bili zato podhranjeni,« ocenjuje italijanski nogometni pragmatik. Napadalni trizob Cristiano Ronaldo, slednji proti Athleticu celo brez strela na vrata, Karim Benzema in Gareth Bale je bil konec leta 2014 ključen pri rekordnem Realovem nizu 22 zmag, v zadnjih štirinajstih tekmah pa so žogo v mrežo tekmecev pospravili le 15-krat. Valižan Bale je zaradi sebičnosti v igri doživel žvižgalni koncert pristašev Reala, samozavest je na psu, svojega zadetka se ni veselil že osem srečanj.

Schalke 04 se s tekom sezone pobira, seveda po zaslugi nekdanjega trenerja Chelseaja Roberta Di Mattea. V Švici rojeni Italijan je rudarje pripeljal do trenutno petega mesta v nemški ligi, a je doživljal tudi kritike zaradi neprivlačne zaprte in pazljive igre. V soboto pa se je v Schalkeju prebudila iskrica, s privlačnim nogometom je s 3:1 padel Hoffenheim. »V soboto smo si ustvarili veliko priložnosti za zadetek, a zdaj nas čaka težka tekma v Madridu. Tam bo drugače,« Di Matteo ni želel preveč spati na lovorikah. Madridsko tekmo bo sicer, kot glavni delivec pravice, sodil Damir Skomina.

Zmaji brez Jacksona

V drugi drevišnji ligaškoprvakovi tekmi se bosta udarila Porto in Basel. Portugalski podprvak je iz Švice prinesel izid 1:1, ki ga na domačih tleh zmajevega stadiona lahko brez muke popelje naprej. A pozor, Kolumbijec Jackson Martinez, kapetan in prvi strelec portugalske lige, je poškodovan, muči ga stegenska mišica. Bodo zato zmaji brez ognja? »Njegova odsotnost je z mnogo strani seveda velika izguba za nas. Kar zadeva njegovo prizadevnost, osebnost in vzorništvo drugim,« pravi Portov trener, Bask Julen Lopetegui. No, Basel, pot do končnice je zaprl Liverpoolu, vodi portugalski trener Paulo Sousa, ki je zadovoljen, da se njegovi varovanci po zimskem premoru vračajo v formo. »To pomeni, da bomo proti Portu lahko pokazali najbolje, kar znamo,« razmišlja Sousa. Porto, dvakratni evropski klubski prvak, je zmagal v zadnjih šestih ligaških tekmah, celo ni prejel zadetka, pa tudi v letošnji ligi prvakov zelenice še ni zapustil sklonjene glave.

 

Deli s prijatelji