NOGOMET

Misija župana Popoviča v Luki Koper

Objavljeno 15. oktober 2015 16.37 | Posodobljeno 14. oktober 2015 22.57 | Piše: Rok Tamše

V nogometnem prvoligašu Luki Koper se ne ve, kdo pije in kdo plača.

Kakšni so načrti župana Borisa Popoviča z nogometnim prvoligašem Luko Koper? Foto: Boris Šuligoj

Obveznosti reprezentanc so spet na stranskem tiru, v ospredju bodo ligaška tekmovanja. V Prvi ligi Telekom Slovenije nestrpno pričakujejo tekme 14. kroga. Pari so: Zavrč – Gorica (v petek ob 19. uri), Celje – Maribor (v soboto ob 17.45), Krško – Rudar (v soboto ob 20. uri), Domžale – Krka (v soboto ob 20. uri) in Luka Koper – Olimpija (v nedeljo ob 17.45). Prvoligaši so zadnje obdobje izkoristili za zdravljenje lažjih in težjih poškodb, dodatno uigravanje in po potrebi dvig fizične pripravljenosti. Če kje, so še najmanj od tega naredili v Kopru, če sodimo po dogajanju med kanarčki v zadnjih tednih. Pri edinem obalnem prvoligašu je zelo burno, požvižgajo pa se tudi na svoje privržence in druge zainteresirane. Na klubski spletni strani so zadnjo vest objavili na začetku septembra, od takrat pa nihče z Bonifike ne komunicira niti z novinarji, kaj šele z navijači.

Znano je, da se je v delovanje kluba vpletel koprski župan Boris Popovič, zato nikoli več ne bo tako, kot je bilo. Potem ko je domnevno zvezal roke in utišal predsednika kluba Anteja Guberca, vidnega gradbinca, ki že leta tesno sodeluje z Mestno občino Koper, se je lotil kadrovanja na vseh ravneh. Ker mu v pristaniško mesto ni uspelo zvabiti Mirana Pavlina v vlogi športnega direktorja, ki bi po odstrelu trenerja Rodolfa Vanolija poiskal tudi novega trenerja, je posegel po srbskem dvojcu iz Zavrča; trenerju Slavku Matiću in športnem direktorju Dušanu Petkoviću. V slačilnici pa vre, tako da se podaljšuje seznam poškodovanih in tudi tistih, ki bi radi preprosto zapustili klub. Luka Koper po evforičnem osvajanju pokalnega tekmovanja in superpokala ter preboju v 2. krog kvalifikacij za evropsko ligo ni več urejen klub z jasno strategijo, kjer se natančno ve, kdo kaj dela in kdo za kaj odgovarja. Na Bonifiki so v dobrem mesecu porušili skoraj vse, kar so zgradili v prejšnji sezoni in letošnjem poletju. Klub so zapustili igralci, na katere so še pred kratkim zaprisegali, da so njihova svetla prihodnost (Matej Pučko, Domen Črnigoj, Marko Krivičić), mnoge so napadle poškodbe (Matej Palčič, Mitja Lotrič, Ivica Guberac, Goran Galešič, Damir Hadžić), vodstvena struktura je razbita (menda je nezaželen tudi član upravnega odbora Andrej Poljšak, športnemu direktorju Mateju Mavriču Rožiču so se odrekli, že pred prihodom Popoviča se je umaknil predstavnik za stike z javnostjo Dean Jelačin).

Kaj dejansko z rumeno-modrimi namerava doseči župan Popovič, za zdaj ostaja velika neznanka. Vemo, da je bil nazadnje tesno povezan s klubom na začetku tisočletja, ko je v klub pripeljal razvpitega Srba Georga Subana, ki so ga še najbolj povezovali s stavniško mafijo. Vemo tudi, kaj je sledilo po tem neuspešnem sodelovanju in Subanovem zelo sumljivem ravnanju, tudi v povezavi z ilegalnimi stavami. Kakšna je torej tokrat nogometna misija župana Borisa Popoviča? Tudi včeraj smo ga poskušali priklicati, a zaman.

Cvijo v Gorici, Žinko v Krškem

Med reprezentančnim odmorom se je nekdanji slovenski reprezentant in član Maribora Goran Cvijanović, ki je nazadnje igral za Rijeko, vrnil v Gorico, kjer je igral med letoma 2005 in 2010. Devetindvajsetletni vezist se je z modro-belimi dogovoril za sodelovanje do konca sezone. Krško se je razšlo z angleškim bočnim branilcem Rhemo Obedom, nuklearce pa je okrepil 32-letni vezist Luka Žinko, ki je bil v lanski sezoni član Olimpije. 

 

Deli s prijatelji