BRAZILIJA

Minister se poslavlja, stadioni se gradijo počasi

Objavljeno 17. oktober 2013 11.26 | Posodobljeno 17. oktober 2013 11.26 | Piše: STA, D. P.

Minister vztraja, da njegov odstop ne bo prav nič zmotil priprav na mundial.

Brazilci na domačih tleh na uradnih tekmah niso doživeli poraza že vse od leta 1975.

BRASILIA – Brazilski minister za šport Aldo Rebelo je le šest mesecev, preden bo Brazilija gostila nogometno svetovno prvenstvo, napovedal odstop s položaja, da bo lahko guverner Sao Paula. Bliža se december, ki ga je Mednarodna nogometa zveza postavila za zadnji rok, ko mora biti vseh 12 prizorišč mundiala nared, a obstajajo dvomi, da bo Brazilcem to uspelo.

Ne bo zmotil priprav

»Odstopil bom z ministrskega položaja. Mislim, da bo to v začetku decembra, ko se bo končal cikel obnove in izgradnje stadionov,« je dejal Rebelo, ki želi biti guverner države Sao Paulo. Minister vztraja, da njegov odstop ne bo prav nič zmotil priprav na mundial: »Očitno vsi precenjujete mojo vlogo pri projektu. To je 20. mundial, preostalih 19 so brez težav izpeljali brez moje pomoči.«

Še veliko dela jih čaka

Tako vlada kot Rebelo vztrajata, da bo vseh 12 prizorišč mundiala nared do Fifinega roka, ki je 31. decembra. Medtem pa so ogledniki Fife pretekli teden dejali, da Brazilijo čaka še veliko dela. Svetovno prvenstvo bo potekalo na 12 stadionih: na šestih so junija letos igrali pokal konfederacij, preostalih šest stadionov naj bi prireditelji mundiala končali do konca letošnjega leta. Mundial bo od 12. junija do 13. julija 2014.

 

Deli s prijatelji