KVALIFIKACIJE

Milanič: Brez skrivanja,
 zmleli jih bomo z ritmom

Objavljeno 01. avgust 2012 14.10 | Posodobljeno 01. avgust 2012 14.10 | Piše: Rok Tamše

Danes ob 20. uri prva tekma med Mariborom in Dudelangeem v pohodu na ligo prvakov.

Goran Cvijanović spoštuje Luksemburžane, a zanje ne bo popusta (foto: Marko Pigac).

V dvoboju 3. kroga kvalifikacij za nogometno ligo prvakov je Maribor proti Dudelangeu v vlogi favorita. »Pri nas je drugačna priprava, če nismo favoriti. V zadnjem obdobju smo praktično vedno v vlogi favorita. Navajeni smo pritiska, ki je dobrodošel. Ker smo favoriti, več delamo za igro v napadu, torej kako bomo premagali tekmeca,« je pojasnil trener vijoličnih Darko Milanič, ki skupaj s svojimi izbranci ostaja previden, saj je prvak Luksemburga v 2. krogu presenetljivo izločil Red Bull Salzburg.

Računajo na pomoč navijačev

»Računamo, da nam bodo navijači v Ljudskem vrtu dali dodatno moč. Ne mislimo skrivati. Salzburg je opozorilo, vendar bomo igrali in napadali v globino, v napadu bomo tudi tvegali. Pri tem pa bomo pozorni, da ne izgubimo žoge v nepravem trenutku. Ne bi radi, da nam jo zagodejo v nasprotnih napadih, kjer so najnevarnejši. Navijači nam bodo dali zelo veliko energije, saj zelo dobro čutijo, kdaj nam gre in kdaj ne,« dodaja Milanič, ki je dobre volje tudi zato, ker Agim Ibraimi po poškodbi iz Sarajeva normalno vadi z moštvom. Lahko se zgodi, da bo drevi celo začel tekmo.

V štajerski prestolnici neradi razmišljajo o lanskih zmagah proti Dudelangeu (2 : 0 doma in 3 : 1 v gosteh). »V primerjavi z lansko ekipo imajo tri nove igralce na desnem boku in v napadu. Oba napadalca sta se izkazala z zadetki, agresivnostjo, vztrajnostjo. Predstavljata dodano vrednost glede na njihovo lansko zasedbo. V principu igrajo s postavitvijo 4-2-3-1. Trije vezisti so zelo agresivni, eksplozivni, hitri, branijo se zelo organizirano. Mi jih moramo zmleti z ritmom, dovolj hitri moramo biti v prenosu žoge, pri podajah in si ustvariti priložnosti za zadetek,« je strateg slovenskega prvaka razkril recept za uspeh.

Viler in Milec okrevata po poškodbah

Mariborčani so zadnjo noč preživeli v karanteni, manjkata le Mitja Viler in Martin Milec, ki še okrevata po poškodbah. Napet kot puška dvoboj čaka tudi vezist Goran Cvijanović: »V določeni meri poznamo Luksemburžane, kaj lažje pa nam zaradi tega ne bo. Dudelange nima kaj izgubiti, saj so že doslej opravili veliko. Upam, da se bo ponovila zgodba iz lanske sezone, ko smo jih izločili. Tudi tokrat smo se na njih dobro pripravili. Vsak igralec je dobil posnetke njihove igre, skupaj si bomo ogledali še podrobnosti. V tekmo bomo šli s spoštovanjem do tekmeca.«

Tudi Cvijanović opozarja: »Najnevarnejši so v nasprotnih napadih. Pri tem jih moramo ustaviti. Če bomo uveljavili svoj slog igre, ne bodo imeli veliko priložnosti. Iz minute v minuto jih bomo poskušali streti, saj smo tudi dobro fizično pripravljeni.«

Deli s prijatelji