VELIKAN

Michael Ballack končal kariero

Objavljeno 02. oktober 2012 20.14 | Posodobljeno 02. oktober 2012 20.14 | Piše: R. T., STA

Nekdanji kapetan nemške nogometne reprezentance je kariero končal pri Bayerju iz Leverkusna.

Michael Ballack

BERLIN – Nekdanji nemški nogometni reprezentant Michael Ballack je pri 36 letih končal aktivno športno kariero. Ballack je v dolgoletni karieri igral za Chemnitzer, Kaiserslautern, Bayer Leverkusen, Bayern München in angleški Chelsea, profesionalno igranje pa je zaključil maja letos pri farmacevtih iz Leverkusna.

»Prehodil sem dolgo in čudovito pot. Imel sem privilegij delati s trenerji svetovnega razreda, slačilnico sem si delil z mnogimi fantastičnimi nogometaši, a prišel je čas, da končam aktivno kariero in odprem novo poglavje v svojem življenju. Zahvalil bi se družini, ki me je vseskozi podpirala, vsem prijateljem in privržencem, ki so mi stali ob strani v dobrem in slabem,« je med drugim zapisal Ballack.

Za nemško izbrano vrsto je odigral 98 tekem in dosegel 42 golov, v reprezentančnem dresu je nastopil na treh evropskih prvenstvih: na Nizozemskem in v Belgiji leta 2000, na Portugalskem leta 2004 ter v Avstriji in Švici leta 2008, poleg tega pa še na dveh svetovnih prvenstvih: na Japonskem in v Južni Koreji leta 2002 ter v Nemčiji leta 2006.

Deli s prijatelji