EVROPSKA LIGA

Mevlja zatresel mrežo, šov Ibrahimovića na Old Traffordu

Objavljeno 17. februar 2017 00.31 | Posodobljeno 17. februar 2017 00.31 | Piše: STA, S. U.

Nogometaši Manchester Uniteda so odpravili Saint-Etienne s 3 : 0.

Zlatan Ibrahimović.

Nogometaši v evropski ligi so odigrali prve tekme osmine finala. Od klubov s slovenskimi predstavniki si je najboljše izhodišče priigral Rostov, ki je s 4 : 0 odpravil praško Sparto. Eden junakov tekme je bil tudi slovenski reprezentant Miha Mevlja, ki je igral vso tekmo in dosegel zadetek za 1 : 0. Mevlja se je med strelce vpisal v 15. minuti, ko je zadel z glavo iz bližine. Gladko zmago so proti Sparti, ki je končala tekmo z igralcem manj (že v 32. minuti je bil izključen Tiemoko Konate), potrdili še Dmitri Poloz v 38., Christian Noboa v 41. in Sardar Azmoun v 68. minuti.

Fiorentina je prišla do zmage v gosteh pri Borussii Mönchengladbach, edini zadetek pa je dosegel Federico Bernardeschi, ki je mojstrsko izvedel prosti strel z več kot 20 metrov in zadel v sam levi zgornji kot tekmečevih vrat. Josip Iličić ni dobil priložnosti za igro.

Zmaga Københavna brez Verbiča

Do zmage v gosteh je prišel tudi København Benjamina Verbiča. Ta zaradi poškodbe ni igral, so pa njegovi soigralci proti Ludogorcu zmagali z 2 : 1.

Saint-Etienne je gostoval na Old Traffordu pri Manchester Unitedu in izgubil s 3 : 0. Zlatan Ibrahimović je dosegel vse tri zadetke. Robert Berić je tekmo začel na klopi, v igro pa vstopil v 79. minuti, ko je zamenjal poškodovanega Florentina Pogbaja.

Džeko junak tekme

Na drugih tekmah si je lepo prednost priigral tudi Lyon, ki je s 4 : 1 v gosteh premagal Alkmaar, Alexandre Lacazette je zadel dvakrat za zmagovalce. Roma je s 4 : 0 zmagala pri Villarrealu, junak tekme pa je bil Edin Džeko s tremi zadetki v drugem polčasu.

Lepo prednost si je s 3 : 0 v Solunu pri Paoku priigral Schalke, Bešiktaš pa je prav tako v gosteh pri Hapoelu Beer-Shevi zmagal s 3 : 1. Anderlecht je doma z 2 : 0 odpravil Zenit Sankt Peterburg, Atheltic Bilbao pa s 3 : 2 Apoel iz Nikozije.

Krasnodar je z 1 : 0 premagal Fenerbahče, enak izid je bil na tekmi Genta in Tottenhama, z 1 : 0 je zmagal tudi Šahtar Donjeck pri Celti, Olimpiakos in Osmanlispor sta se razšla z 0 : 0, prav tako varšavska Legia in Ajax, Astra Giurgiu in Genk pa z 2 : 2.

Deli s prijatelji