ZELENICE

Messi ni nadgradil 
premoči Barcelone

Objavljeno 26. februar 2015 10.08 | Posodobljeno 26. februar 2015 10.08 | Piše: R. T.

Juventus in Barcelona do minimalne prednosti v osmini finala lige prvakov. Kevin Kampl ni debitiral v LP v dresu Borussie, ker ga je zdelala trebušna gripa.

Na stadionu Juventusa žal nismo dočakali debija slovenskega reprezentanta Kevina Kampla v nogometni ligi prvakov. Velika pričakovanja je odnesla trebušna gripa, ki ga je zvila med poletom v Torino, a menda ne gre za nič hujšega. Kampl je na twitterju za ta vikend že napovedal nastop v bundesligi. Odsotnost v moštvu Borussie iz Dortmunda pa lahko toliko bolj obžaluje, ker je italijanski prvak zmagal z 2 : 1. Trojček golov je padel v prvem polčasu; stara dama je povedla z zadetkom Carlosa Teveza, izenačil je Marco Reus, domačo zmago pa je potrdil Alvaro Morata. Moštvi sta bili izenačeni, v drugem delu je Juventus sicer močno pritiskal proti vratom rumeno-črnih, a ni bilo konkretnega zaključka akcij.

»V naši igri smo storili korak naprej, tako smo v Evropi konkurenčnejši. V serie A nismo vajeni, da bi 70 minut igrali brez žoge in se veliko branili. Pred povratno tekmo nisem v skrbeh,« je samozavesten trener Juventusa Massimiliano Allegri, njegov kolega Jürgen Klopp pa je obžaloval predvsem drugi prejeti zadetek: »Bili smo preveč pasivni. V takšnih situacijah se lahko in moramo braniti bolje. Izid je pravičen, če upoštevamo še dve dobri priložnosti Juventusa v drugem polčasu. Toda najbolj pomembno je, da smo s tem izidom še vedno v igri za napredovanje v četrtfinale.«

Dva gola Suareza

V Manchestru smo videli veličastno vrnitev napadalca Barcelone Luisa Suareza na otoška tla, kjer je pred odhodom v Katalonijo zabijal gole za Liverpool. V igri mačke z mišjo je tokrat že v prvem polčasu udaril dvakrat za dva zadetka, lahko bi dodal še tretjega in četrtega, a blaugrana proti Manchester Cityju ni najbolje unovčila svoje prevlade na zelenici. Dani Alves je celo stresel vratnico, v izdihljajih tekme (zadnjih 17 minut je City igral brez izključenega Gaëla Clichyja) pa si je velik spodrsljaj privoščil prvi zvezdnik Barcelone Lionel Messi. V sodnikovem podaljšku je priigral kazenski strel, ga potem samosvoje izvajal, Joe Hart je žogo odbil v polje, Messi je še enkrat poskušal s strelom z glavo, a je zgrešil vrata. »Igralci, ki izvajajo kazenske strele, bodo vedno kakšnega tudi zapravili. Kljub temu imamo popolno zaupanje v Messija,« je bil po zmagi z 2 : 1 do Argentinca prijazen trener Luis Enrique. Messi je izvedel 57. enajstmetrovko v dresu Barcelone, to je bil njegov 13. neuspešni poizkus.

Angleškemu prvaku skromno upanje vzbuja zadetek Sergia Agüera v drugem polčasu, toda sinje modri so še enkrat več pokazali, da še niso zreli za pohod do finala lige prvakov, ogromnemu denarnemu vložku navkljub. »Šele v drugem polčasu smo pokazali svojo pravo igro. Seveda rezultat ni dober, a bomo poskušali v Barceloni pokazati svojo najboljšo igro. Če bomo nastopili kot moštvo, potem imamo možnosti,« je kislega obraza razpredal trener Manuel Pellegrini.

Deli s prijatelji