SLOVO

Messi jokal ob smrti trenerja

Objavljeno 29. april 2014 12.52 | Posodobljeno 29. april 2014 12.52 | Piše: D. P.

»Imel sem veliko srečo, ker sem lahko z njim govoril o nogometu in življenju. Teh skupnih trenutkov se bom spominjal do konca življenja. Tito je bil velik človek.«

V Barceloni so se včeraj poslovili od 45-letnega trenerja Tita Vilanove. V petek je izgubil boj z zahrbtno boleznijo. Njegova smrt je kljub temu, da smo vsi vedeli, da je težko bolan, vendarle šokirala svetovno nogometno javnost. Solz in žalosti ni skrival niti prvi mož Barcelone, argentinski as Lionel Messi, ki je bil eden od 1500 zbranih v katedrali v katalonski prestolnici.

Večni trenutki

Zbrane je nagovoril predsednik nogometnega kluba Josep Maria Bartomeu.
»Imel sem veliko srečo, ker sem lahko z njim govoril o nogometu in življenju. Teh skupnih trenutkov se bom spominjal do konca življenja. Tito je bil velik človek. Zapustil nas je, a spomin nanj bo iz nas naredil boljše ljudi. Želel bi se zahvaliti njegovi ženi in otrokoma Carloti in Adriu. Tito, hvala ti za vse, kar si nam dal.«

Začel v B-ekipi

Vilanova je trener Barcelone postal julija 2012 po odhodu Pepa Guardiole. Čeprav je podpisal dvoletno pogodbo, je moral julija 2013 zaradi zdravstvenih težav zapustiti trenerski stolček. Ko je bil prvi trener Barcelone, je postal prvak Španije in s svojo ekipo osvojil rekordnih 100 točk.

Njegova trenerska kariera se je začela v B-ekipi Barcelone, kot igralec pa je bil član Barcelone od 1988 do 1990. Igral je tudi za Celto, Badajoz, Mallorco in Elche.

Deli s prijatelji