1. SNL

Mendy in Novaković prekinila zmagoviti niz Krškega

Objavljeno 17. april 2016 21.18 | Posodobljeno 17. april 2016 23.42 | Piše: STA, S. U.

Nogometaši Maribora so v 30. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Krško.

KRŠKO – Nogometaši Maribora so v 30. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Krško s 3 : 1 (1 : 1), zabeležili sedemnajsto zmago v Prvi ligi Telekom Slovenija in tako šest tekem pred koncem sezone ohranili dve točki zaostanka za vodilno Olimpijo. Zmaga Štajercev je bila zaslužena, ima pa še dodatno težko, saj so varovanci Darka Milanića več kot eno uro igrali z igralcem manj.

V 22. minuti je Milivoje Novaković zadel drugič v dveh krogih. Po veselju je za navijače Maribora tri minute kasneje sledil šok. Mitja Vilar in vratar Jasmin Handanović se nista razumela in mariborski čuvaj je moral ob podaji soigralca posredovati z roko. Iz indirektnega prostega strela s šestih metrov domači niso zadeli mreže, temveč Tavaresa, ki si je z rokami zavaroval obraz. Glavni sodnik Rade Obrenović iz Ljubljane je mariborskemu kapetanu pokazal pot v slačilnico, hkrati pa Krškemu dosodil enajstmetrovko. Natančen izvajalec za 1 : 1 je bil kapetan Luka Žinko.

Ključni vlogi za uspeh Maribora sta odigrala najizkušenejši nogometaš na igrišču, 36-letni Milivoje Novaković, ter prvi strelec državnih prvakov Jean Phillipe Mendy. Novaković je bil podajalec, Mendy pa je zabil svoj 13. in 14. zadetek v sezoni. Prvega v 67. minuti, potem ko je Maribor izkoristil naivnost domače obrambe, drugega pa v 80. minuti po hitrem protinapadu oziroma grobi napaki Šimeta Gregova na drugi strani igrišča. Mendy je tako prišel do drugega mesta na lestvici strelcev Prve lige Telekom Slovenije.

Zavrč – Rudar 0 : 2 

Nogometaši Rudarja pa so v 30. krogu v Zavrču premagali tamkajšnjega prvoligaša, se z njim izenačili na sredini lestvice in hkrati zabeležili zgodovinsko, prvo zmago v Halozah.

Zmaga gostov je bila povsem zaslužena, saj so bili ti v drugem polčasu bolj podjetni, predvsem pa dovolj zbrani v odločilnih trenutkih. V polno sta zadela Mate Eterović in Amer Krcić.

 

Deli s prijatelji