IZIDI

Matavž zabil gol Milanu

Objavljeno 21. avgust 2013 00.43 | Posodobljeno 21. avgust 2013 01.39 | Piše: STA, P. J.

Znani so tudi izidi preostalih kvalifikacijskih tekem.

Karim Rekik in Riccardo Montolivo.

LJUBLJANA – V četrtem krogu kvalifikacij za nogometno ligo prvakov so poleg obračuna med Viktorio Plzen in Mariborom (3 : 1) moštva odigrala še štiri tekme. Zenit je s 4 : 1 premagal Pacos Ferreiro, PSV je Tim Matavž priigral neodločen izid 1 : 1 proti Milanu, Real Sociedad je z 2 : 0 zmagal proti Lyonu, Šahtar Karaganda pa je z 2 : 0 presenetil Celtic.

Nizozemski predstavnik se je v boj proti Milanu podal z Matavžem, ki je odigral 76 minut, v zaostanku pa se je znašel v 15. minuti, ko se je med strelce vpisal Stephan El Shaarawy. Na 1 : 1 je v 60. minuti z glavo poravnal slovenski reprezentančni napadalec.

Šahtar iz Karagande je na prvi tekmi z 2 : 0 presenetil škotskega velikana Celtic. Za kazahstanske prvake, ki so povedli v 12. minuti, sta zadela Andrej Finončenko in Sergej Hižničenko.

Portugalski Pacos Ferreira je na domačem igrišču gostil Zenit iz St. Peterburga, v 27. minuti pa je za goste zadel Roman Širokov. Portugalci so izenačili v 58. minuti prek Andrea Leaa, v 61. minuti pa je Ruse v vodstvo znova popeljal Širokov. Za 3 : 1 za Zenit je v 86. minuti zadel Aleksandr Keržakov, končnih 4 : 1 pa je postavil Širokov.

Na obračunu med Olympiqueom Lyonom in Realom Sociedadom je v 17. minuti zadel Antoine Griezmann, v 50. minuti pa je končnih 2 : 0 postavil Haris Seferović.

V sredo bo na sporedu preostalih pet obračunov, na delu bodo trije Slovenci. Austria Dunaj Dareta Vršiča bo gostovala pri zagrebškem Dinamu, Ludogorec Razgrad, za katerega igra Roman Bezjak, bo gostil Basel, Marko Šuler pa bo z Legio iz Varšave gostoval pri Steaui Bukarešti. Schalke čaka tekma s Paokom iz Soluna, Fenerbahče pa se bo pomeril z Arsenalom.
 

Viktoria Plzen Maribor 3 : 1 (1 : 0)
Šahtar Karaganda
Celtic Glasgow 2 : 0 (1 : 0)
Pacos Ferreira
Zenit St. Peterburg 1 : 4 (0 : 1)
Olympique Lyon
Real Sociedad 0 : 2 (0 : 1)
PSV Eindhoven
Milan 1 : 1 (0 : 1)

 


 

Deli s prijatelji