EVROPSKA LIGA

Matavž tri, Vučkić enega, Mura izpadla

Objavljeno 31. avgust 2012 09.26 | Posodobljeno 31. avgust 2012 09.26 | Piše: D. P., STA

Nizozemski in grški predstavnik sta se prebila v redni del tekmovanja.

Tim Matavž je v finalu igral zadnjih deset minut.

RIM – Nogometaši Mure 05 so na povratni tekmi 4. predkroga evropske lige v Rimu izgubili proti Laziu z 1 : 3 (0 : 2) in končali evropsko pot. Lazio, ki je na prvi tekmi zmagal z 2 : 0, se je tako uvrstil v skupinski del tekmovanja.

Kvalifikacije za evropsko ligo, Rim, 30. 8.
Lazio – Mura 05 3 : 1 (2 : 0)
1 : 0 Kozak (30.), 2 : 0 Zarate (42.), 3 : 0 Kozak (55.), 3 : 1 Travner (88.).
Lazio: Bizzari, Andre Dias, Scaloni, Lulić (od 69. Candreva), Biava, Cavanda, Hernanes (od 79. Konko), Gonzalez (od 61. Rozzi), Onazi, Zarate, Kozak.
Mura 05: Draković, Majer, Kramar, Travner, Janža, Horvat (od 83. Kouter), Vaš (od 88. Kozar), Maruško, Bohar (od 46. Buzeti), Fajić, Eterović.

Lazio gre naprej

Nogometaši Mure se po uspešno prestanih testih proti Bakuju, sofijskemu CSKA in Arsenalu iz Kijeva (seveda z obilno pomočjo administracije Kijevčanov) poslavljajo od evropskih popotovanj. Črno-beli, ki so s svojimi igrami v teh kvalifikacijah presenetili bržčas tudi svoje najzvestejše navijače, so tik pred vstopom v skupinski del tekmovanja naleteli na zelo uglednega tekmeca. Rimski Lazio je vlogo favorita v zadnjem predkrogu več kot upravičil in si z dvema zanesljivima zmagama zagotovil kroglico s svojim imenom na petkovem žrebu skupin v Monaku.

Premoč potrdili v drugem polčasu

V drugem polčasu so Italijani le še potrdili pot v evropsko ligo. Že v 48. minuti je zapretil Zarate, ki je žogo poslal mimo leve vratnice, v 55. minuti pa so Rimljani povišali prednost, ko je Kozak pobegnil po desni strani, preigral dva igralca Mure in nato ukanil še Drakovića. Ta je bil sicer najboljši igralec Mure, saj po njegovi zaslugi zmaga sinjemodrih ni bila še višja. Tako je ustavil nov poskus Kozaka v 76. minuti, minuto pozneje je odlično posredoval po strelu Onazija, v 81. minuti pa še po strelu z glavo Kozaka. Dve minuti pred koncem tekme je Mura zabila častni gol, ko se je v gneči v kazenskem prostoru po prostem strelu najbolje znašel Jure Travner.

Razigrana Matavž in Vučkić

V dresu PSV je Tim Matavž zabil tri zadetke ob zmagi nizozemske ekipe proti črnogorski Zeti. Izkazal se je tudi Haris Vučkić, ki je v dresu Newcastla zabil za minimalno zmago (1 : 0) proti grškemu Atromitosu.
 

Deli s prijatelji