PRESTOP

Marko Šuler okrepil Maribor

Objavljeno 13. december 2013 19.02 | Posodobljeno 13. december 2013 19.11 | Piše: R. T.

Reprezentančni branilec je s slovenskim nogometnim prvakom podpisal triinpolletno pogodbo.

Branilec Marko Šuler in vratar Jasmin Handanović sta preprečila Stevu Nikoliću, da bi dosegel zadetek.

MARIBOR – Le dan po odmevni uvrstitvi v izločilne boje evropske nogometne lige so iz tabora slovenskega prvaka sporočili, da je njihove vrste okrepil 30-letni branilec Marko Šuler, dolga leta standardni član slovenske reprezentance. Korošec v zadnjem obdobju ni igral za izbrano vrsto, saj ni nastopal niti za svoj klub, Legio iz Varšave.

Pomeni dodano vrednost

Šuler je z Mariborčani podpisal triinpolletno pogodbo. »NK Maribor ima v športnem delu že vse pripravljeno za nadaljevanje sezone. Želeli smo se okrepiti v obrambi in dosegli namen. Dobili smo reprezentanta Slovenije, ki prinaša izkušnje, igral je v močnih ligah, na svetovnem prvenstvu. Marko Šuler pomeni dodano vrednost ekipi in je prvi v nizu okrepitev, saj je že vse pripravljeno za naslednje poteze. Kot zmeraj,« je ob potrditvi prestopa dejal športni direktor Zlatko Zahovič.

Hitra odločitev

Marko Šuler se bo ekipi pridružil na zboru 3. januarja. »Po takem večeru je težko kaj dodati. Dosežek je vrhunski, občutki so fenomenalni in ponosen sem, da postajam del te zgodbe. Uvrstitev Maribora v spomladanski del evropske lige pomeni zame le še dodatno motivacijo in potrditev, da je bila odločitev pravilna. Vijoličasta barva zame ni neznanka, saj sem v Maribor hodil že kot gledalec na tekme lige prvakov. Prihajam ob pravem trenutku. Motivi, ambicije kluba so združljivi z mojimi. Na tem je temeljila izbira, v ospredju mi je bil ogromen motiv in tukaj smo hitro našli skupen jezik. Ko nekdo pokaže toliko spoštovanja, kot sta ga Zlatko Zahovič in Miran Pavlin v vlogi predstavnikov NK Maribor pri pogovorih, ni dileme. Ne spomnim se, da bi se kdaj v karieri tako hitro odločil in bil prepričan, da sem povlekel najboljšo mogočo potezo.«

Deli s prijatelji