PRVA LIGA

Mariboru in Triglavu visoki zmagi

Objavljeno 10. maj 2014 22.13 | Posodobljeno 11. maj 2014 00.18 | Piše: STA, Mo. S.

Odvija se 33. krog Prve lige Telekom Slovenije.

LJUBLJANA – Nogometaši Maribora so v 33. krogu Prve lige Telekom Slovenije v gosteh premagali Celje s 4 : 0 (2 : 0). Maribor je povedel že v šesti minuti, ko je Jean-Philipp Mendy matiral Amela Mujčinovića. V 27. minuti je Mitja Milec povišal na 2 : 0, v drugem polčasu pa je dvakrat zadel še Fajić (50. in 76. minuta).

Triglav potopil Olimpijo

Nogometaši kranjskega Triglava so premagali ljubljansko Olimpijo s 5 : 2 (3 : 1). Gostitelji so se prvega zadetka razveselili že v sedmi minuti, ko je zadel Uroš Palibrk. V 15. minuti je Filip Valenčič izkoristil napako domačega vratarja Darjana Curanovića in izenačil na 1 : 1, a je bila končnica prvega polčasa domena izbrancev domačega trenerja Siniše Brkića, ki so med 41. in 45. minuto dosegli kar dva gola: najprej je v polno zadel Gašper Udovič, šest minut kasneje pa se je v kazenskem prostoru znašel Ajdin Redžić in žogo pospravil na pravo mesto za 3 : 1.

Drugi polčas se je začel z nerodnostjo gostujočih nogometašev, njihovo zmedo pa je na najlepši mogoč način izkoristil Palibrk in dosegel svoj drugi gol na tekmi za visoko vodstvo s 4 : 1. Ljubljančani so v 75. minuti znižali na 2 : 4. Strelec je bil »rezervist« Jaka Corn, ki je s 30 metrov presenetil Curanovića. Zadnji žebelj v krsto razglašene ljubljanske zasedbe je v izdihljajih tekme zabil Redžić.

Zavrč premagal Krko

Nogometaši Zavrča so premagali Krko z 2 : 1 (1 : 0). Domačin Matija Smrekar je zadel v sodnikovem dodatku prvega dela, gostje pa so v 82. minuti izenačili. Kot je izvajal Mario Carević, najvišji v skoku je bil Danijel Dežmar, ki je Gregorja Finka premagal z udarcem z glavo. Le pet minut kasneje so domačini spet povišali, Jure Matjašič je bil uspešen z glavo. 

Domžalčani in Velenjčani remizirali

Nogometaši Domžal in Rudarja so se razšli z neodločenim izidom 0 : 0, je pa nogometaše dvakrat razburil sodnik Matej Jug. Najprej je na noge dvignil domačo klop, saj je po njenem mnenju spregledal igranje vratarja Rudarja Matjaža Rozmana z roko zunaj kazenskega prostora, le nekaj minut zatem pa so se za glave držali gostje. Sodnik je zaradi prekrška od zadaj – Vancaš Rudi Požeg je sam krenil proti vratarju – neposredni rdeči karton pokazal Ivanu Knezoviću. Tekma je bila tako vse do konca trda in nervozna, zato je moral sodnik pokazati še deset rumenih kartonov.

Koprčani zmagali v Novi Gorici

Nogometaši Luke Koper so v gosteh premagali Gorico z 1 : 0 (1 : 0). V 27. minuti so gostje izvedli šolsko akcijo natančnih kratkih podaj, po dotikih Domna Črnigoja in Jake Štromajerja, ki je učinkovito in tudi natančno podal s peto, pa je do žoge na robu kazenskega prostora prišel Mitja Lotrič in s strelom matiral domačega vratarja Alexa Cordaza.

Deli s prijatelji