KVALIFIKACIJE

Mariborski nogometaši proti Celticu iztržili remi

Objavljeno 20. avgust 2014 22.44 | Posodobljeno 21. avgust 2014 00.54 | Piše: STA, Ma. F.

Škoti so povedli že v 6. minuti.

MARIBOR – Nogometaši Maribora so danes na prvi tekmi zadnjega kroga kvalifikacij lige prvakov v Ljudskem vrtu igrali neodločeno 1 : 1 (1 : 1) s škotskim Celticom. Povratno tekmo bo prihodnjo sredo gostil Celtic Park v Glasgowu. Gol za Maribor je v 14. minuti dosegel Damjan Bohar, za Celtic je bil v 6. minuti uspešen Callum McGregor.

Stadion Ljudski vrt, gledalcev: 11.500, sodniki: Pavel Kralovec (Češka), Roman Slyško (Slovaška), Martin Wilczek (Češka)
Strelca: 0 : 1 McGregor (6.), 1 : 1 Bohar (14.)
Maribor: Handanović, Stojanović, Rajčević, Šuler, Viler, Bohar (od 79. Sallalich), Dervišević (od 81. Mertelj), Filipović, Vršič (od 73. Mendy), Ibraimi, Tavares
Celtic: Gordon, Lustig, van Dijk, Denayer, Izaguirre, Mulgrew, Johansen, McGregor, Kayal (od 87. Biton), Berget (od 73. Ambrose), Stokes (od 80. Griffiths)
Rumeni kartoni: Filipović; McGregor, Lustig
Rdeči karton: /

Po spodletelih poskusih lani in predlani, ko sta bila premočna zagrebški Dinamo in Viktoria iz Plzna, je videti, da bo tudi tokratni nasprotnik, 45-kratni škotski prvak Celtic, boljši. 

V dokaj izenačeni tekmi, v kateri so sicer Mariborčani dvakrat izbijali žogo z golove črte, prvič Filipović, drugič pa je bil v vlogi mariborskega branilca pravzaprav napadalec Celtica Johansen, so si Škoti priigrali zelo ugoden izid, tako da bodo morali Štajerci na Otoku preseči svoje zmožnosti, če želijo po 15 letih spet v ligo prvakov. 

Če je že Celtic tako čvrsta ekipa, kakšna je potem šele varšavska Legia ...

Deli s prijatelji