NEODLOČENO

Mariborčani z ugodnim izidom s Cipra

Objavljeno 31. julij 2013 23.47 | Posodobljeno 31. julij 2013 23.47 | Piše: STA, Ma. F.

Slovenski prvaki s Cipra prinašajo ugoden rezultat, ki jim daje upanje, da si na povratni tekmi, ki bo naslednji torek v Ljudskem vrtu, priborijo napredovanje.

NIKOZIJA – V prvi tekmi 3. kroga kvalifikacij nogometne lige prvakov sta ciprski Apoel in Maribor v Nikoziji igrala neodločeno 1 : 1 (1 : 0). Slovenski prvaki s Cipra prinašajo ugoden rezultat, ki jim daje upanje, da si na povratni tekmi, ki bo naslednji torek v Ljudskem vrtu, priborijo napredovanje. Na gostovanju pri pred dvema letoma četrtfinalistu tega tekmovanja so pokazali dva obraza. V prvem polčasu so se v glavnem posvetili obrambi, niso izpeljali niti nevarne akcije, zato pa so bili precej bolj konkretni v drugem, ko so tudi izenačili izid.

Mariborčani so na začetku pričakovali pritisk domače ekipe in niso se zmotili. Ko je vratar Jasmin Handanović v 12. minuti ubranil strel Konstantinosa Haralambidesa z roba kazenskega prostora in ko so začeli napadi ciprske ekipe ponehavati, je bilo videti, da so Slovenci uspešno prebrodili najhujše. A ko so vzpostavili ravnotežje na igrišču, se je zgodilo tisto, kar so si najmanj želeli. Esmael Gonçalves je ob neodločnih Arghusu in Aleksandru Rajčeviću dolgo žogo lepo zaustavil s prsmi, nato pa jo poslal v levi zgornji kot Handanovićevih vrat. V prvih 45 minutah je bilo to tudi vse, kar so storili domači nogometaši, a vijoličasti so bili še manj konkretni, pravzaprav niso sprožili niti enega strela v okvir tekmečevih vrat.

Igralci Apoela poskušali tudi na silo

So pa veliko obetavneje začeli drugi del. Domači vratar je moral v 50. minuti posredovati po strelu Damjana Boharja, a pri tem ni imel posebno težkega dela. Toda 10 minut pozneje je bilo povsem drugače. Mitja Viler je z leve strani poslal žogo v kazenski prostor, kjer se je za njo požrtvovalno vrgel Tavares in jo v padcu z glavo poslal v mrežo.

Ob koncu tekme so pobudo spet prevzeli domači. Pripravili so si tudi dve, tri lepe priložnosti, toda izid se ni spremenil, pri čemer so igralci Apoela poskušali tudi na silo. Neprestano so padali v kazenskem prostoru, toda odlični ukrajinski sodnik jim ni nasedal, tako da so Mariborčani iztržili tisto, po kar so na vroči Ciper prišli.

Preostali izidi 3. kroga kvalifikacij:

Molde – Legia Varšava 1 : 1 (1 : 0)
Ludogorec Razgrad – Partizan Beograd 2 : 1 (0 : 0)
Salzburg – Fenerbahče Carigrad 1 : 1 (0 : 0)
Celtic Glasgow – Elfsborg 1 : 0 (1 : 0)
 

Deli s prijatelji