DERBI

Mariborčani z rahlo prednostjo v Ljubljano

Objavljeno 26. marec 2014 23.12 | Posodobljeno 26. marec 2014 23.14 | Piše: STA, M. U.

Maribor – Olimpija 1 : 0 (1 : 0).

Foto: Tadej Regent

MARIBOR – Nogometaši Maribora so na prvi polfinalni tekmi pokala Slovenije premagali ljubljansko Olimpijo z 1 : 0 (1 : 0). Prvi dvoboj velenjskega Rudarja in Gorice je pred tem z 1 : 0 dobila primorska zasedba. Povratni tekmi bosta 2. aprila, finale pa bo 21. maja v Kopru.

Po prvenstvenem slavju v Stožicah s 3 : 0 v začetku marca in porazu na istem objektu z 0 : 2 sredi marca je danes Goran Cvijanović poskrbel za dobro mariborsko popotnico pred povratnim polfinalnim pokalnim dvobojem. Olimpija, v novi verziji še brez pokalnega naslova, pred tem pa prvakinja v letih 1993, 1996, 2000 in 2003, je bila tokrat predvsem v napadu preveč jalova za ugodnejši razplet.

Dvoboj so domači nogometaši začeli odločno, najprej je z 20 metrov sprožil Amir Dervišević, nato je iz bližine po sredini ustrelil Jean-Philippe Mendy, a je bil Aleksander Šeliga na pravem mestu, tako kot tudi po strelu Martina Milca z desne strani v 10. minuti. Olimpija, ki je pogrešala pomembna člana ekipa, Nika Omladiča in Andraža Šporarja, je bila uvodoma nebogljena.

Za nameček se je hitro poškodoval še Gabriel Eteme, ki ga je v 17. minuti zamenjal Nik Kapun. Ko so zeleno-beli vzpostavili ravnotežje, pa so domači povedli. Mendy je žogo v kazenskem prostoru vrnil do Gorana Cvijanovića, ki je natančno meril z glavo. V 32. minuti je moral Olimpijin vratar Šeliga znova posredovati po poskusu od daleč Petra Stojanovića.
Olimpija je prvič malce resneje zagrozila v 47. minuti, ko je Jasmin Handanović ujel žogo po mlačnem strelu Aleksandra Rodića. Ljubljančani so v tem delu igre pokazali precej več kot v prvih 45 minutah, a do pravega zaključka jim ni uspelo priti. Nič kaj nevarnejši niso bili niti domači, tako da gledalci do konca tekme niso videli nove resne priložnosti.

Deli s prijatelji