POKAL SLOVENIJE

Mariborčani ubranili pokalni naslov

Objavljeno 30. maj 2013 00.41 | Posodobljeno 30. maj 2013 00.45 | Piše: STA, Ma. F.

Državni prvaki so na koprski Bonifiki premagali Celje z 1 : 0.

KOPER – Nogometaši Maribora so ubranili naslov prvaka pokala Slovenije. Državni prvaki so na koprski Bonifiki v velikem finalu premagali Celje z 1 : 0 (1 : 0).

Drugače kot lani delo opravili že v rednem delu

Izbranci Darka Milaniča so v ponovitvi lanskega finala znova zmagali. Tokrat so delo opravili že v rednem delu in niso potrebovali enajstmetrovk kakor lani. Drugič zapored se tako veselijo dvojne krone, pokalno pa so osvojili že osmič.

V prvem polčasu so nogometaši obeh ekip ob bučni (predvsem mariborski) podpori s tribun pokazali živahno igro s kar nekaj lepimi priložnostmi. Prvo resnejšo so v 11. minuti zapravili Celjani, ko se je za strel od daleč odločil Miha Zajc, Jasmin Handanović pa je dobro posredoval. V 12. minuti so Mariborčani zabili gol prek Aleša Mertlja, ki pa so ga sodniki zaradi prepovedanega položaja Roberta Berića razveljavili. So pa imeli slovenski prvaki izjemno priložnost za vodstvo v 18. minuti, ko se je Dejan Mezga sam znašel pred Maticem Kotnikom, toda celjski vratar je njegov strel izvrstno obranil.

Branilci naslova povedli v 44. minuti

Štiri minute pozneje se je na drugi strani sam pred mariborskim čuvajem mreže znašel Andraž Žurej, a malce z leve strani za nekaj centimetrov zgrešil cilj. V 24. minuti je znova zagrozil Zajc, ki je z roba kazenskega prostora žogo poslal le malo mimo mariborskih vrat. V 44. minuti pa so branilci naslova povedli, ko je po natančni podaji v globino Gorana Cvijanovića Kotnika matiral Agim Ibraimi.

Uvod drugega polčasa je minil v rahli terenski premoči Maribora, a si ta v igri s precej napačnimi podajami ni priigral resnejših priložnosti. Vijoličasti so prvič v drugem delu zagrozili v 73. minuti, ko je z desne sprožil Ibraimi, a previsoko. V 82. minuti je znova nevarno ustrelil Zajc, tudi on premalo natančno. V sami končnici tekme so Mariborčani dobro zapirali vse dohode v nevarno območje, Celjanom niso pustili nevarnejšega poskusa in tekmo rutinirano pripeljali do zmage.


 

Deli s prijatelji