LIGA PRVAKOV

Mariborčani ostajajo neporaženi

Objavljeno 30. september 2014 22.45 | Posodobljeno 01. oktober 2014 00.50 | Piše: STA, Mo. S.

Nogometaši Maribora so v Gelsenkirchnu remizirali s Schalkejem z izidom 1 : 1.

GELSENKIRCHEN – Nogometaši Maribora so v drugem krogu lige prvakov (skupina G) v Gelsenkirchnu igrali neodločeno 1 : 1 (1 : 0) s Schalkejem. Zadetek za Maribor je prispeval Damjan Bohar v 38. minuti, za Schalke pa Klaas-Jan Huntelaar v 56.

Izbranci Anteja Šimundže bodo naslednjo tekmo v tem tekmovanju igrali 21. oktobra, ko bodo gostovali v Londonu pri Chelseaju.

Povedli v prvem polčasu

Prvi polčas je minil v terenski prevladi domačih, ki pa svojih priložnosti oziroma polpriložnosti niso znali unovčiti. Nekajkrat je v kazenskem prostoru Maribora malce strašil izkušeni nizozemski napadalec Huntelaar. Tega se drži sloves igralca, ki zna unovčiti žoge v vratarjevem prostoru, toda v tem delu igre mu ni šlo po željah. V 26. minuti je z glavo zagrozil še Kevin-Prince Boateng, ko je zgrešil za kakšen meter.

A tudi Štajerci so nekajkrat vzdignili na noge svojih 1300 navijačev na Schalkejevem stadionu, prvi med njimi Dare Vršič, ko je v 12. minuti videl, da Ralf Färhmann stoji precej iz svojih vrat, poskusil s strelom z dobrih 50 metrov in žogo poslal malo čez gol.

V 31. minuti je vratarja gostov preizkusil še Marcos Tavares s strelom od daleč, sedem minut zatem pa je za veselje slovenskih navijačev poskrbel Damjan Bohar. Ta je namreč lepo stekel v kazenski prostor in s strelom z dobrih desetih metrov unovčil lepo podajo Mitje Vilerja z leve strani ter dosegel svoj prvenec v elitnem tekmovanju. Le malo zatem je spet od daleč streljal Vršič, a je bil nenatančen.

Izenačil izkušeni Nizozemec

Huntelaar pa je izenačil v 56. minuti, ko je na robu kazenskega prostora lepo prišel do strela in žogo po tleh poslal v levi spodnji kot vrat Maribora. Pet minut pozneje so imeli gostitelji novo lepo priložnost, ko je Julian Draxler s slabih 16 metrov meril po tleh, izkazal pa se je Jasmin Handanović.

V 65. minuti je od daleč sprožil Boateng, a je žoga zletela dober meter mimo vrat, kar pa ni bilo presenečenje, saj je bil Schalke v tem delu odločnejši in konkretnejši, Maribor pa skoraj ni zmogel čez polovico igrišča. V 74. minuti je Handanović ustavil nov Draxlerjev poskus malce z leve strani.

Maribor je vseeno na trenutke znal opozoriti nase, prav tako pa je Schalke iskal pot do (pričakovane) zmage. Sintayehu Sallalich je v 89. minuti hitro stekel v protinapad, sam končal akcijo, a brez uspeha. Kljub temu so se Štajerci dobre volje vračajo v domovino, navsezadnje so ne le ostali v igri za napredovanje, zaslužili so še pol milijona evrov.

Deli s prijatelji