VIJOLICE

Mariborčani na Ciper brez trenerja Čačića

Objavljeno 29. julij 2013 16.45 | Posodobljeno 29. julij 2013 16.45 | Piše: STA, D. P.

Tekmo na stadionu vseciprške gimnastične zveze GSP, ki sprejme kar 22.860 gledalcev, bodo sodili Ukrajinci Serhij Bojko, Volodimir Volodin in Oleh Plužnik.

Trener Maribora Ante Čačić s pomočnikom Sašo Gajserjem (desno) in kondicijskim trenerjem Markom Borkom (levo).

MARIBOR – Nogometaši Maribora se bodo v sredo ob 19. uri po slovenskem času pomerili z Apoelom iz Nikozije. Na tekmi tretjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov bodo glavna ovira visoka vročina in izkušenost ciprskega moštva, toda vijoličasti stavijo na svojo mladost in zagnanost.

Dva dni pred tekmo

Zaradi daljšega potovanja in prilagajanja na razmere z večjo stopnjo vlage so mariborski nogometaši tokrat na prizorišče odšli že dva dni pred tekmo, z mariborskega letališča v Larnako so poleteli danes ob 11.15, po pristanku pa jih čaka še 46 kilometrov vožnje z avtobusom do Nikozije.

Trener Ante Čačić, ki danes zaradi smrtnega primera v družini ni odpotoval z ekipo in bo v Nikozijo poletel v torek iz Zagreba, je na seznam potnikov uvrstil 18 igralcev. Prvi trening v Nikoziji bo ekipa opravila drevi ob 18.30, uradnega na prizorišču v času tekme pa v torek ob 20. uri po lokalnem času.

Igralci skupaj s trenerjem še niso proučili moštva, so si pa vsak zase prek svetovnega spleta izbrskali nekaj informacij, saj so po besedah Aleksandra Rajčevića 'vsi malo firbci'.

Dovolj časa za pripravo

»Apoelu se še nismo povsem posvetili, saj smo imeli še druge obveznosti, a menim, da imamo dovolj časa, da proučimo njihovo igro in taktiko ter se dobro pripravimo na sredino tekmo. Sam osebno sem si pogledal ekipo, ne poznam veliko igralcev, a se moramo dobro pripraviti, saj gre za dobro moštvo. Po pisanju njihovih časnikov so imeli ugoden žreb, nam pa je zmeraj ustrezalo, da smo bili v podrejenem položaju. Upam, da nas bodo podcenjevali, da bomo imeli lažje delo in da jih lahko presenetimo. Upam, da jim bomo vcepili naš način igre in da bomo domov prišli s čim boljšim izidom,« je pred odhodom na Ciper dejal branilec Rajčević.

Željko Filipović se ne ozira na dejstvo, da je ciprsko moštvo s skoraj 30 leti povprečne starosti nekoliko bolj izkušeno. »Fizično smo bolje pripravljeni, ker smo mlajši od njih. Zdržati bomo morali uvodni nalet 20, 25 minut, ko bodo na krilih navijačev skušali pritisniti. Ta pritisk moramo prenesti, se ubraniti, nato pa bomo sami skušali igrati svoj način igre,« je dejal Filipović.

Sodili bodo Ukrajinci

»Glavna misel je, da gremo odigrat pravo moško tekmo. Da dosežemo dober rezultat, ker vemo, da bomo potem pred domačimi gledalci naredili vse, da se uvrstimo naprej. Ustrezal bi nam remi z golom, ker vemo, da nas je doma težko premagati. Trenutno še ne poznamo nasprotnika, trener prihaja jutri, ko nas bo pripravil s temeljito analizo. Vsaka tekma je za Maribor zelo pomembna, upam, da bomo dobro odigrali. Gremo po zmago in napredovanje, kot na vsaki tekmi, tudi zato odhajamo dva dni prej, da se bomo čim bolje pripravili,« je še povedal Filipović.

Tekmo na stadionu vseciprške gimnastične zveze GSP, ki sprejme kar 22.860 gledalcev, bodo sodili Ukrajinci Serhij Bojko, Volodimir Volodin in Oleh Plužnik.

Deli s prijatelji