PRVA LIGA

Mariborčani doma ugnali Rudar

Objavljeno 20. julij 2014 00.27 | Posodobljeno 20. julij 2014 00.27 | Piše: STA, Mo. S.

Nogometaši Maribora so Velenjčane premagali z 1 : 0.

MARIBOR – Nogometaši Maribora so v prvem krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali velenjski Rudar z 1 : 0 (0 : 0).

Ekipi sta ustvarili veliko priložnosti, za pozitiven vtis pa so manjkali zadetki. Prvi polčas je bil zelo živahen, oba vratarja Jasmin Handanović in Matjaž Rozman sta imela veliko dela. V gostujočem moštvu je bil najbolj nevaren Mate Eterović. Najboljši strelec prejšnje sezone je že v tretji minuti dobil priložnost. Po podaji Ivana Firerja je streljal v desni spodnji kot, Handanović je žogo odbil do Leona Črnčiča, ki jo je poslal mimo vrat.

Igra se je hitro preselila na polovico Rudarja. Jean Philippe Mendy je takoj imel dve priložnosti. V peti minuti je njegov strel Rozman ubranil, dve minuti kasneje pa je žogo z glavo poslal čez gol. Nato si je še Tavares priigral dve priložnosti. V 16. minuti je z roba kazenskega prostora streljal natančno, Rozmana je bil zbran, dve minuti kasneje pa je z desne strani streljal tik mimo desne vratnice. V 24. minuti je spet poskusil Eterović, njegov strel z roba kazenskega prostora po tleh je Handanović odbil v kot. V 41. minuti so gostje izvajali kot, Ivan Knezović je z glavo streljal iz bližine, Handanović pa je bil pri posredovanju zbran.

V 56. minuti je bila prva priložnost velenjska. Senad Jahić je podal z leve strani, Ivan Firer se je z roba kazenskega prostora takoj odločil za strel, žoga pa je zletela tik mimo desne vratnice. Jahić je Handanovića ogrozil še v 61. minuti. V 68. minuti je bil Agim Ibraimi streljal z enajstih metrov, a je Rozman strel ubranil. Mariborčani so v teh minutah pritisnili proti gostujočim vratom, gol pa dosegli iz protinapada. Gostje so izvajali kot, žoga se je odbila do domačih, ki so hitro stekli proti gostujočim vratom, Dare Vršič je podal Mitji Vilerju, ki je stekel v kazenski prostor in ugnal Rozmana.

Maribor bo v prihodnjem krogu gostil Kalcer Radomlje, Rudar pa Zavrč, obe tekmi bosta na sporedu v soboto, 26. julija.

Deli s prijatelji