PRVA LIGA

Mariborčani do zmage na krilih Zahovića

Objavljeno 13. september 2014 20.22 | Posodobljeno 13. september 2014 22.16 | Piše: STA, Mo. S.

Odvijajo se srečanja osmega kroga Prve lige Telekom Slovenije.

NOVA GORICA, MARIBOR – Nogometaši Gorice in Celja so se v osmem krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

Novogoričani so že v drugi minuti imeli prvo lepo priložnost na tekmi, ko je Matija Širok podal z desne strani, Dejan Žigon je nato žogo oddal do Deniltona Venturima Juniorja, ki je z roba kazenskega prostora zatresel prečko. Že štiri minute pozneje pa so Celjani povedli. Širok je v kazenskem prostoru zrušil Benjamina Verbiča, Valon Ahmedi pa je zanesljivo izvedel najstrožjo kazen.

Primorci so v kar všečni predstavi izenačili v 22. minuti, ko je prodrl Ezekiel Isoken Henty, podal v prazen prostor, kamor je pritekel Žigon in z nizkim strelom ugnal vratarja Matica Kotnika. Do konca polčasa gledalci niso več videli prave priložnosti, poskusila sta le še Anej Lovrečič na celjski ter Žigon na goriški strani, a neuspešno.

Uvod drugega polčasa je bil spet zelo razburljiv, streli proti enim in drugim vratom so si sledili v hitrem ritmu, najnevarneje pa je bilo v 59. minuti, ko se je Venturim sam znašel pred celjskim vratarjem, a je bil slednji uspešnejši. Sledilo je obdobje brez zrelih priložnosti, šele v 89. minuti je Marshal Johnson sprožil nov strel, ki pa je bil nenatančen, tako kot tisti Tilna Klemenčiča v sodniškem dodatku.

Mariborčani premagali Dolenjce

Nogometaši Maribora so premagali Krko z 2 : 0 (2 : 0). Mariborčani, ki so se v reprezentančnem premoru okrepili, so pritisnili že od prve minute, Novomeščani so redko prešli polovico igrišča. Goste je moral večkrat reševati Tomislav Pelin, v 22. minuti pa je bil nemočen. Dare Vršič je izvedel kot z desne strani, Luka Zahović pa se je odlično znašel v kazenskem prostoru in žogo z glavo poslal mimo Pelina.

Po tem golu se je igra nekoliko umirila, gostje so lažje zadihali in prišli do dveh strelov. Najprej je v 28. minuti Josip Fuček streljal mimo gola, štiri minute pozneje se je z roba kazenskega prostora odločil Marin Perić, a je tudi njegova žoga končala zunaj gola. V 39. minuti so domači povišali vodstvo. Sintayehu Sallalich je odlično podal v gostujoči kazenski prostor, kjer je Zahović preigral dva igralca ter neubranljivo zadel v levi zgornji kot Krkinih vrat.

V 48. minuti se je Zahović spet znašel v priložnosti, bil je sam pred Pelinom, ki pa je njegov strel obranil. Gostje so si ustvarili še dve priložnosti, a sta bila Jaka Ihbeisheh in Tomislav Jurić nenatančna. V 66. minuti so domači zahtevali enajstmetrovko, saj so menili, da je Vinko Buden igral z roko. Tri minute pozneje se je gledalcem predstavil izraelski napadalec David Biton, ti pa so do konca tekme videli še nekaj priložnosti. V 87. minuti je Pelin po strelu Arghusa žogo preusmeril v prečko, v zadnjih trenutkih pa je končno še Jasmin Handanović imel priložnost za posredovanje, ko je obranil strel Perića.

Zmaga tudi Luki Koper

Nogometaši velenjskega Rudarja so izgubili proti Luki Koper z 2 : 3 (1 : 2). Velenjčani so se hitro veselili vodstva, saj je Senad Jahić že v deseti minuti izvrstno izvedel prosti strel s 25 metrov ter tako kaznoval Denisa Halilovića za prekršek nad njim. Koprčani so izenačili 14 minut pozneje, potem ko je Ivica Guberac s prostega strela poslal dolgo žogo v sredino, kjer se je najbolje znašel Žibert. V 30. minuti je Elvedin Džinić, ki je pred dnevi okrepil Rudar, močno sprožil od daleč, a je bil Božidar Radošević pripravljen. V 33. minuti so Koprčani po treh zaporednih udarcih iz kota povedli, potem ko je Guberac žogo poslal pred vrata, kjer je bil najvišji Damir Hadžić. Ob koncu polčasa so spet rahlo pritisnili domači, a to ni rodilo želenih sadov, le nov Jahićev strel.

V uvodu drugega polčasa je sprva Halilović s strelom z roba kazenskega prostora namučil Matjaža Rozmana, ki je žogo poslal v kot. Tudi v nadaljevanju je bil Koper konkretnejši, v 68. minuti je zapravil novo lepo priložnost, ko je po prodoru do strela prišel Matej Pučko, a žogo poslal mimo leve vratnice. Zato pa je bil natančnejši Jaka Štromajer dve minuti zatem. Odločil se je za strel s 25 metrov, žoga je zadela še Džinića in presenetila Rozmana za 3 : 1. V 86. minuti se je v lepi priložnosti še enkrat znašel še Pučko, Rozman pa je bil zanesljiv. Tik pred koncem tekme je poraz ublažil Džinić, potem ko je zadel po podaji Maria Babića.

Kalcerju poraz

Nogometaši Kalcerja iz Radomelj so izgubili proti Domžalam z 0 : 2 (0 : 1). Tekma se še ni dobro začela, ko so gostje na domačem stadionu morali opraviti prvo menjavo. Poškodoval se je Žan Majer, namesto njega je vstopil Zeni Husmani. Le tri minute zatem so Domžalčani tudi prvič resno zagrozili, po podaji Nejca Skubica je Uroš Korun s strelom z glavo zatresel prečko. Odbito žogo je Joshua Parker poslal čez gol. Tudi v nadaljevanju so imeli več od igre izbranci Luke Elsnerja, ki so si priigrali še nekaj (pol)priložnosti, eno lepših v 35. minuti, ko je do strela znotraj kazenskega prostora prišel Veljko Simić, Izidor Balažič pa je izvrstno posredoval. A še pred koncem polčasa je tudi on klonil. Po hitrem protinapadu po desni strani je Skubic podal na bližnjo vratnico, kjer je Parker zadel z mojstrskim strelom z glavo.

V 56. minuti so gostje znova zatresli mrežo, a iz prepovedanega položaja, sledili so še poskusi Veljka Simića in Koruna, a brez uspeha, v 80. minuti pa so tudi Radomljani zagrozili, ko je Janez Zavrl s 25 metrov preizkusil Nejca Vidmarja, ki pa je ostal nepremagan. Zato pa so Domžale podvojile prednost v 86. minuti, ko je Sasha Aneff v mrežo pospravil žogo, ki jo je z lobom (šla bi mimo gola) proti mreži poslal Rudi Požeg Vancaš.

Deli s prijatelji