SPOMLADANSKI DEL

Maribor visoko porazil Triglav

Objavljeno 03. marec 2013 00.04 | Posodobljeno 03. marec 2013 00.06 | Piše: Ma. F., STA

Nogometaši Gorice in Celja so se razšli brez zadetkov.

Mariborčanom je uspelo za las (fotografija je arhivska)

NOVA GORICA – V uvodni tekmi spomladanskega dela nogometnega državnega prvenstva prva liga Telekom so se nogometaši Gorice in Celja v tekmi 22. kroga razšli brez zadetkov.

S tekmo med Gorico in Celjem se je danes začel spomladanski del sezone. Ekipi sta v zimskem prestopnem roku doživeli nekaj sprememb, poleg številnih v igralskem kadru na obeh straneh so se Celjani predstavili tudi z novim trenerjem. Marjana Pušnika, ki je odšel na Japonsko, je zamenjal Miloš Rus. Ekipi sta se v sezoni srečali že dvakrat in se obakrat razšli z delitvijo točk, tudi tokrat tekma ni dala zmagovalca.

Maribor Triglav 4 : 1

Nogometaši Maribora so v 22. krogu prve lige Telekom Slovenije premagali Triglav s 4 : 1 (3 : 0).

Ljubitelji nogometa so bili v Ljudskem vrtu kar 86 dni brez igre okroglega usnja, nazadnje so lahko spremljali tekmo evropske lige proti Laziu. Tokrat je v goste k aktualnim državnim prvakom prišel Triglav, s katerim je imela vrsta Darka Milaniča še neporavnane račune. Čeprav je bil izid v 16 medsebojnih tekmah z 11 : 2 v zmagah v korist Maribora, pa so vijoličasti zadnji medsebojni obračun v gosteh pri gorenjski ekipi 7. oktobra lani izgubili z 0 : 1.

Obračun med Muro in Olimpijo prestavljen

Ta vikend bi moralo biti na sporedu pet tekem, a igrišče v Murski Soboti še ni nared za tekmovanja, zato bo nedeljski obračun med Muro in Olimpijo prestavljen na kasnejši termin, najverjetneje na 13. marec, ko bo na sporedu tudi zaostala tekma 17. kroga med velenjskim Rudarjem in Mariborom. V nedeljo bo tako na sporedu le srečanje Domžale – Koper, ki se bo začelo ob 14. uri.

Deli s prijatelji