1. SNL

Maribor potolkel Olimpijo

Objavljeno 29. april 2015 21.50 | Posodobljeno 29. april 2015 21.50 | Piše: STA, P. Pa.

Maribor je utrdil prvo mesto na prvenstveni lestvici.

MARIBOR – Nogometaši Maribora so po visoki zmagi nad večnim tekmecem Olimpijo še naprej trdno na prvem mestu prvenstvene lestvice in šest krogov pred koncem državnega prvenstva ostajajo glavni kandidati za naslov prvakov. Največji slovenski nogometni obračun je na tribune Ljudskega vrta spet privabil veliko število gledalcev. Obiskovalci so pozdravili tudi posebna gosta, skakalnega šampiona Petra Prevca in najboljšo slovensko alpsko smučarko Tino Maze. Oba sta dobila v dar mariborska dresa.

Ljubljančani se v Maribor niso prišli branit, bili so že od prve minute odločni, da ogrozijo branilce naslova. A njihova napadalna usmeritev je bila hitro kaznovana. V 8. minuti je Marcos Tavares prodrl po desni strani in podal pred vrata. Žoga je zgrešila Daliborja Volaša, je pa našla pot do Damjana Boharja, ki jo je poslal v desni spodnji kot. Gostom se je napadalna igra vendarle obrestovala. Slabo posredovanje obrambe domačih je izkoristil Kenan Bajrić, ki je iz bližine premagal Jasmina Handanovića.

Uvod drugega polčasa je prinesel mnogo manj razburjenja, saj je igra večinoma potekala na sredini igrišča. Gledalci so videli malo priložnosti. V 52. minuti je Volašev strel z glavo Darko Brljak s težavo obranil. Gledalci so želeli več, a do končnice tekme so videli malo. Mariborčani niso našli prave poti do gola, to pa jim je v 76. minuti omogočil obrambni igralec Arif Zarifović, ki je zgrešil žogo po podaji do vratarja Brljka. Do žoge je prišel Bohar, ki je iz bližine domače popeljal v vodstvo.

Domači so dobro minuto pozneje prišli še do tretjega, odločilnega gola, ki je potopil upe ljubljanske zasedbe. Luka Zahovič je lepo podal do Dareta Vršiča, ta pa je z 10 metrov premagal ljubljanskega vratarja. Dve minuti pred koncem rednega dela je Rajčević dokončno potopil Olimpijo. Mitja Viler je izvedel kot z leve strani, branilec Maribora pa je bil najvišji v skoku ter z natančnim strelom z glavo zadel za visoko zmago in veselje na tribunah.

Maribor bo v 31. krogu v soboto gostoval v Novi Gorici, Olimpija pa bo gostila Radomlje.

Deli s prijatelji