VEČNI DERBI

Maribor nadigral Olimpijo v Stožicah

Objavljeno 07. maj 2016 22.00 | Posodobljeno 08. maj 2016 01.58 | Piše: STA, M. U.

Olimpija si ne sme do konca privoščiti nobenega spodrsljaja, če želi osvojiti prvenstvo.

LJUBLJANA Zadnji večni slovenski nogometni derbi v sezoni se je končal dramatično. V 33. krogu 1. SNL je zmagal Maribor z 2 : 1 z golom v sodnikovem dodatku.

Olimpija Maribor 1 : 2

Kronaveter 19.; Novaković 80. (11-metrovka), Tavares 94.


Olimpija ima po 33 krogih enako število točk kot Maribor, v prid Ljubljančanov pa govori izkupiček medsebojnih tekem v sezoni. Ljubljančani so eno tekmo dobili s 3 : 0, dve pa igrali neodločeno. Do konca prvenstva jih čakata še gostovanji v Celju in Velenju ter domača tekma s Krko, Maribor pa bo gostil Velenjčane in Novogoričane ter gostoval v Novem mestu.

Prvi strel na tekmi je sprožil Kronaveter z več kot 20 metrov, a Handanović ni imel težkega dela. Mariborčan v domači vrsti je poskrbel tudi za vodstvo Ljubljančanov, ko je iz bližine zadel po podaji Elekeja. Maribor je šele v 35. minuti sprožil prvi nevarnejši strel, ko je Novaković žogo v kazenskem prostoru spustil do Derviševića, ta pa je zgrešil cilj.

Mariborski trener Milanič je ob polčasu v slačilnici pustil Boharja in Derviševića, namesto njiju pa v igro poslal Mendyja in Jankovića. V 60. minuti so mariborski navijači na igrišče začeli metati bakle in drugo pirotehniko, zaradi česar je bila tekma za nekaj trenutkov prekinjena. Tako bo mariborski klub znova tarča disciplinskega sodnika, ki je zaradi navijaških prekrškov Štajerce doslej oglobil že za približno 60.000 evrov.

V 79. minuti je spet malce završalo na tribunah, ko je Woibay zatresel zunanji del mreže mariborskih vrat, v 80. minuti pa je žoga po Vršičevem strelu v roko zadela Kelharja. Sodnik Skomina je pokazal na najstrožjo kazen, ki jo je zanesljivo, s strelom pod prečko, izvedel Ljubljančan v dresu gostov Novaković.

V sodniškem dodatku in seriji kotov pa so gosti dosegli zmagoviti zadetek, potem ko je po strelu Mertlja Tavares žogi spremenil smer in poskrbel za veselje branilcev naslova.

 

image

Foto Blaž Samec, Delo

Karte razprodane, visoko varnostno tveganje

V Stožicah se je zbralo najmanj 14.000 navijačev obeh klubov.

Karte za nocojšnjo tekmo so bile razprodane. Pristaši Mariborčanov so se že okoli 16. ure odpravili z vlakom do Ljubljane. Na facebooku so Viole opozorile vse navijače, naj ne nasedajo na morebitne provokacije nasprotne navijaške skupine.

image

Ljubljanski Green Dragonsi pa so zapisali: »1500 dlani in grl bo danes dajalo dodatno moč našim. Seveda ob pomoči celotnega stadiona, ki mora dihati kot eno.«

image

Začetni postavi:

Olimpija: Vidmar, Mitrović, Zarifović, Kelhar, Klinar, Zajc, Matić, Fink, Kronaveter, Radović, Eleke

Maribor: Handanović, Mertelj, Šme, Defendi, Viler, Dervišević, Kabha, Vršič, Bohar, Novaković, Tavares

 

Deli s prijatelji