1. SNL

Maribor le do točke, zaslužena zmaga Olimpije

Objavljeno 04. april 2015 22.22 | Posodobljeno 04. april 2015 22.22 | Piše: STA, S. U.

Tavares je Mariboru priboril točko proti Krki.

MARIBOR, GORICA, LJUBLJANA – Nogometaši Maribora so v 26. krogu prve lige igrali neodločeno 2 : 2 s Krko, nogometaši Gorice in Celja so se prav tako razšli z 2 : 2, Olimpija pa je v Ljubljani premagala Zavrč s 3 : 1.

Dragocena točka Krke

Obračun prvega in predzadnjega na lestvici je jasno nakazoval, kdo je favorit na tekmi. A Mariborčani so nepričakovano dobili le točko, potem ko so že zaostajali za gol in zadnjo tretjino tekme igrali z 10 nogometaši. Kastrevec je poskrbel za prvo hladno prho v Ljudskem vrtu. Gostje so hitro izvedli kot, po podaji Fučka v kazenski prostor pa je z glavo zadel Kastrevec. A še preden so si domači opomogli, je sledil nov uspešen novomeški napad. V svojem kazenskem prostoru je ob akciji gostov Rajčević igral z roko, sodnik je pokazal na belo točko, hladnokrvni izvajalec pa je bil Palič.

V 63. minuti so vijoličasti ostali brez Šulerja. Pritisk vijoličastih pa je sadove obrodil v 82. minuti; takrat je Mendy v kazenskem prostoru lepo umiril žogo in jo prepustil Tavaresu, ki je zadel za 2 : 2.

Celjani in Gorica zadovoljni z remijem

Celjani so v Gorici veljali za favorite in za zmago na Primorskem po osmih letih. Štajerci na zadnjih 12 gostovanjih niso izgubili, za nameček pa kar 375 minut niso prejeli gola. Zadnji so jih v gosteh julija lani na začetku sezone premagali Domžalčani, s katerimi se borijo za drugo mesto na prvenstveni lestvici. Goričani na drugi strani so v tekmo krenili z zavedanjem, da nujno potrebujejo točke, da se končno odmaknejo z mest, ki vodijo v dodatne kvalifikacije za obstanek v slovenski eliti. Delno so bili lahko na koncu zadovoljni oboji. Gorica nadaljuje nepremaganost proti Celju, Štajerci pa nadaljujejo serijo uspešnih gostovanj.

Obe moštvi bosta prvenstvo nadaljevali že v petek. 

Zaslužena zmaga Ljubljančanov

Ljubljančani so še tretjič v sezoni premagali Zavrč, tako kot v prvih dveh tekmah tudi tokrat z dvema goloma razlike. V prvih tekmah so zmagali z 2 : 0, tokrat pa s 3 : 1.

 

Deli s prijatelji