1. SNL

Maribor in Krka remizirala

Objavljeno 29. avgust 2015 22.04 | Posodobljeno 30. avgust 2015 00.17 | Piše: STA, M. U.

Mariborčani so izgubili še dve točki.

MARIBOR – Nogometaši Maribora so v 8. krogu prvenstva igrali 2 : 2 z novomeško Krko. Mariborčani so pred tekmo sporočili, da bo novi strateg na štajerski klopi Hrvat Krunoslav Jurčić. Ta je lahko že v uvodu tekme videl, da ga čaka zahtevno delo. V osmi minuti je osnovnošolsko napako pri podaji v obrambi napravil Mertelj, žogo je na robu domačega kazenskega prostora prestregel Welbeck Maseko in matiral Handanovića.

Mariborčani so imeli pobudo, a šele v 43. minuti je Mendy izkoristil mojstrsko podajo Vršiča na rob kazenskega in poskrbel za izenačenje.

V 60. minuti je za vodstvo domačih po mojstrskem prostem strelu s kakšnih 25 metrov zadel Ibraimi. Krkaši so nato zaigrali bolj odprto in v 85. minuti izenačili, ko je Alen Vučkić po lepem predložku Fučka s prostega strela na desni strani izid zadel z glavo.

Ekipe v prvi ligi zdaj čaka reprezentančni premor, po njem pa državni prvaki odhajajo v Novo Gorico, Krko pa doma čaka dvoboj z ljubljansko Olimpijo.

Celje – Domžale 0 : 3

Nogometaši Celja so v osmem krogu izgubili proti Domžalam z 0 : 3 (0 : 1). Celjani ne najdejo poti iz rezultatske krize in z dna prvenstvene lestvice. Po hudem porazu v prejšnjem krogu proti Olimpiji so brez točk ostali tudi pred domačimi gledalci,.

Krško – Zavrč 0 : 1

Nogometaši Zavrča so v gosteh z 1 : 0 (0 : 0) premagali domače Krško. Krčani že pet tekem niso okusili zmage, zato so bile za njimi pred to tekmo le še tri ekipe. Med njimi tudi Zavrč, ki je imel dve točki manj, zato je imel njihov nocojšnji obračun dvojno težo. Ekipi sta se zadnjič med seboj pomerili predlani, ko se je tekma v Zavrču končala z 1 : 1.
 

Deli s prijatelji