1. SNL

Maribor klonil proti Domžalam

Objavljeno 31. oktober 2014 20.56 | Posodobljeno 31. oktober 2014 20.57 | Piše: STA, M. U.

Domžalčani se oddaljujejo od prvakov ...

MARIBOR – Nogometaši Domžal so v tekmi 16. kroga 1. SNL v gosteh z 1 : 0 (1 : 0) premagale Maribor in povečale vodstvo na prvenstveni razpredelnici.

Vodilne Domžale so v Ljudskem vrtu osvojile velike tri točke in Mariboru na lestvici ob tekmi več pobegnile za devet točk. Maribor je več napadal, Domžalčani pa so znali izkoristiti prvo priložnost, kar je bilo na koncu dovolj. Za Mariborčane je bila to slaba generalka pred sredino tekmo lige prvakov, ko bo v Ljudskem vrtu gostoval sloviti Chelsea.

Domači trener Šimundža ni mogel računati na poškodovana Rajčevića in Vilerja ter obolela Filipovića in Ibraimija, šok pa je doživel že v četrti minuti. Gostujoči nogometaši so izvedli kot z desne strani, žoga je prišla do Parkerja, ki jo je podaljšal do Aneffa, ta Urugvajec bolgarskega rodu pa jo je iz bližine poslal v mrežo.

Domači so po pričakovanjih v nadaljevanju več napadali, a redko prišli do zaključnega strela. Nervoza se je vnesla v vrste domačih, saj terenske premoči niso znali pretvoriti v izenačenje. Ob izteku prvega polčasa je Tavares z desne strani močno ustrelil, toda zadel je le desno vratnico.

V 66. minuti so Domžalčani ostali nekaznovani po nerodnosti celotne obrambe in vratarja Vidmarja, ki je zapustil gol in žogo odbil do Zahoviča, ta pa je z roba kazenskega prostora z glavo meril v prazen gol, vendar je žoga zletela tik mimo desne vratnice. Sallalich in Stojanović sta v nadaljevanju poskusila s streloma z desne strani, žoga pa ni našla poti do gola.

V 72. minuti je Tavares sprožil z roba kazenskega prostora, ob posredovanju Zeca pa je žoga zadela prečko. V končnici je Šimundža okrepil napad, gostujoči trener Elsner pa obrambo. Igra je potekala na polovici gostov, ki so se do konca ubranili ubranili, domači pa so tekmo končali z 10 igralci, saj je Zahovič po mnenju sodnika Juga s komolcem v glavo udaril Skubica.

Mariborčani bodo v naslednjem krogu gostovali v Novem mestu, Domžalčani pa se bodo pomerili z Radomljami.
 

Deli s prijatelji