ČETRTFINALE

Maribor ima Zahoviča, Olimpija slabe principe

Objavljeno 30. oktober 2014 14.45 | Posodobljeno 30. oktober 2014 14.51 | Piše: Rok Tamše

V četrtfinalu nogometnega pokala so Domžale ponižale Olimpijo v Stožicah.

Igralci Domžal Darko Zec, Nejc Skubic in Uroš Korun so zlahka zaustavili Aleksandra Rodića. Foto: Blaž Samec/Delo

»Preprosto povedano, nismo bili pravi. Domžalčani so bili razigrani, gibljivi, odlično so pokrivali prostor in popolnoma zasluženo zmagali. Mi pa smo bili prvič v tej sezoni neprepoznavni, brez prave energije in posledično zreli za poraz, ki se nam je na koncu tudi pripetil,« je ugotavljal trener Olimpije Darko Karapetrović, potem ko so zmaji na domačem stadionu zapravili prednost enega zadetka iz prvega dvoboja v pokalnem četrtfinalu v Domžalah. Rumeno-modri so v prestolnici krenili silovito in tako rekoč vse opravili v prvem polčasu, ko so zadeli Uroš Korun, Nemanja Maksimović in Darko Zec. Zeleno-belim je uspelo doseči le častni zadetek, dosegel ga je rezervist Miran Burgič, skupne zmage s 3:2 pa so se veselili varovanci trenerja Luka Elsnerja.

Mariborčani z golom Luka Zahoviča odpravili Radomlje

Pomemben obračun s sosedi si je v Stožicah ogledalo tisoč ljudi, ob odmoru jih je zabaval raper Zlatko, v prvih minutah drugega polčasa pa jo je zagodel stadionski DJ, saj je kar pustil, da glasba dopolnjuje igro, in izginil neznano kam. Sodnik Davor Drečnik je tako moral prekiniti tekmo, da se je znebil disko ritmov, ki bi morda še dvignili ritem igre. Morda vsega tega niti ne bi omenjali, če ne bi bilo za današnjo Olimpijo vezanih polno nelogičnih spodrsljajev, ki vedno znova razgaljajo nezrelost v vodenju kluba, ki nosi slovito ime iz nekih drugih časov. Tako izdaten poraz proti Domžalam, ki so sicer vodilno moštvo v ligaškem tekmovanju in nesporno kakovostna zasedba, je milo rečeno naiven. V obdobju, ko je Olimpija potrebna lovorike kot Sahara vode, pač ne gre tako zlahka iz rok izpustiti uvrstitve v polfinale pokalnega tekmovanja. Ob tem pa dobremu ozračju v slačilnici prav nič ne pripomore odločitev predsednika Izeta Rastoderja, da prvega igralca Nika Omladiča postavi na stranski tir, ker noče podpisati podaljšanja pogodbe. V zeleno-beli pisarni lahko na veliko razglašajo načelnost in v ospredje potiskajo svoje poslovne interese, a v primeru Omladiča so k pogodbeni problematiki pristopili kot slon v trgovini s porcelanom. Pri Olimpiji so vsi v službi Rastoderjevih principov. To je po svoje logično, ker predsednik plačuje in komandira. Vprašanje pa je, ali je takšna poslovna logika v skladu z razmišljanjem športnega direktorja Mileta Ačimovića. Zgodovina nas uči, da nikoli ni hotel biti zatiran kot igralec.

Medtem so v Ljudskem vrtu Mariborčani v osmini finala pokalnega tekmovanja z golom Luka Zahoviča odpravili Radomlje. Trener Ante Šimundža je na igrišče poslal le dva člana udarne enajsterice, Aleksandra Rajčevića in Željka Filipovića. »Veseli spoznanje, da smo se uvrstili v nadaljnje tekmovanje in namenili igralne minute tudi nekaterim mlajšim igralcem. Živko je odigral vseh 90 minut, Dodlek je vstopil. Prišli pa smo tudi do situacije, da je Sallalich dobil polno minutažo, skoraj ves čas je bil na igrišču tudi Biton. Tisti, ki so dobili priložnost, so solidno opravili nalogo,« je ocenil Šimundža, ki ga zdaj prav tako doma čakata dva zelo zahtevna obračuna; že jutri ob 17. uri derbi z Domžalami za prvenstvene točke in v sredo s Chelseajem v ligi prvakov. Preostali pari 16. kroga DP so: Rudar – Gorica, Radomlje – Zavrč, Olimpija – Celje, Luka Koper – Krka (vse v nedeljo ob 17. uri).

Deli s prijatelji