SUPERPOKAL

Maribor ali Olimpija?

Objavljeno 08. julij 2012 09.43 | Posodobljeno 08. julij 2012 09.43 | Piše: D. P., STA

Pravico bo delil Damir Skomina, ki po tekmi odhaja na zasluženi oddih.

Obračun v Ljudskem vrtu se začne ob 18. uri

MARIBOR – Mariborski nogometni stadion v Ljudskem vrtu bo danes gostil tekmo za prvo lovoriko v novi sezoni. Na nogometnem superpokalu se bosta ob 20. uri pomerila Maribor in Olimpija, tekmo pa bo sodil Damir Skomina. Novost v superpokalu bo letos ta, da bodo v primeru neodločenega izida igralci takoj začeli izvajati enajstmetrovke.

V najboljših postavah

V uvodni tekmi sezone imajo pravico nastopa vsi igralci, tudi mariborski vezist Agim Ibraimi, ki je v tekmi finala Hervis pokala Slovenije prejel rdeči karton. Ibraimi bo kazen odslužil na tekmi 1. kroga prve lige NZS, ko Mariborčani gostujejo v Novi Gorici.

V obeh taborih so sicer igralci in strokovno vodstvo osredinjeni na evropske preizkušnje, kljub temu pa ne pozabljajo na pomembnost tekme med tradicionalnima rivaloma. Poraz v večnem derbiju je vedno boleč, če k temu prištejejo še pričakovanja in čustva navijačev, ko gre za derbi, bosta obe ekipi začeli z enim ciljem – zmago.

Olimpija po naslov prek Trojan

Olimpija bo v tekmo sicer vstopila nekoliko bolj utrujena zaradi nastopa v kvalifikacijah Uefine evropske lige, toda trener zeleno-belih Ermin Šiljak je odločen, da so možnosti pred tekmo izenačene: »Pred nami je velika tekma za vse igralce. Pričakujem pravo poslastico, lep derbi, mi pa gremo v Maribor poskušat osvojiti superpokal. Pred tekmo so možnosti enake na obeh straneh, videli pa bomo, kako se bodo dogodki potem razvijali. Mogoče je vse. Superpokal je prva letošnja lovorika, ki bomo poskušali napadati. Zaradi igranja v Ljudskem vrtu svoje taktike ne bomo prilagajali. Igrali bomo svojo igro, kakor jo tudi Maribor, in videli bomo, kdo bo boljši.«

Štajerci pokala ne dajo

Podobno razmišljajo tudi pri državnih in pokalnih prvakih, kjer pa jih prva evropska preizkušnja v kvalifikacijah za ligo prvakov čaka šele po superpokalu. Trener vijoličastih Darko Milanič se zaveda, da navijači v Mariboru pričakujejo zmago svojih ljubljencev: »Zaradi imena nasprotnika je tekma za naš klub in našo okolico izjemno pomembna. Pripravili se bomo dobro, seveda pa na vsaki tekmi želimo biti boljši. Še toliko večjo pomembnost pa ima tekma, ker se igra za lovoriko. Morali bomo biti zreli, se odlično pripraviti, nasprotnika smo si ogledali in prepričan sem, da se bomo na dogodke na tekmi znali pravilno odzvati. Lovorika bo zato ostala v Mariboru.«

Pravico bo na tekmi delil najboljši slovenski sodnik Damir Skomina, Koprčanu pa bodo pri sojenju pomagali še Anton Šinkovec in Vinko Vozlič v vlogi pomočnikov ter Matej Jug kot četrti sodnik.
 

Deli s prijatelji