SLOVO ELSNERJA

Mandarić pripeljal Pušnika, da popravi napake Stojića

Objavljeno 10. marec 2017 10.30 | Posodobljeno 10. marec 2017 10.30 | Piše: Rok Tamše

Marijan Pušnik po letu in treh mesecih spet trener nogometašev Olimpije.

Spet skupaj, z leve: Marijan Pušnik, Milan Mandarić in Ranko Stojić. Foto: Roman Šipić

LJUBLJANA – »Potrebujemo Marijana Pušnika, z vsem spoštovanjem do Luke Elsnerja. Popravljamo napako, popravljamo to, kar se je moralo popraviti. Pripeljali smo ga, da nam pomaga pri vrnitvi na zmagovito pot. S Pušnikom smo že v njegovem prvem mandatu pri Olimpiji imeli dober, zmagovit odnos, da za Olimpijo pridejo boljši dnevi. Ti niso samo zmage, ampak tudi boljša igra in organizacija ekipe,« je sporočil predsednik nogometašev Olimpije Milan Mandarić na predstavitvi 56-letnega starega novega stratega, ki je na klopi zmajev zamenjal 34-letnega Luko Elsnerja. Ko je Olimpija z Elsnerjem na čelu v nedeljo v Stožicah grdo izgubila proti Rudarju (2:4), se je pri Mandariću prižgal alarm, medtem ko je Pušnik užival na smučanju. Boss državnega prvaka se je spomnil prav na koroškega strokovnjaka, ki ga je odpustil decembra 2015 na predlog športnega direktorja Ranka Stojića, In to potem, ko je bila Olimpija jesenski prvak. »Ko sva bila z Marijanom lani na kosilu v Splitu, sem mu obljubil, da se mu bom oddolžil,« je priznal Mandarić.

Plačilo tudi za molk

Luka Elsner se je zavil v molk, kar je bilo tudi pričakovano. Septembra lani je z Olimpijo podpisal triletno pogodbo, zdaj pa so očitno dosegli dogovor o sporazumni prekinitvi pogodbe, saj sta se mu tako Milan Mandarić kot Ranko Stojić zahvalila za korektno ravnanje ob slovesu. Elsnerju bo kajpada kapnila spodobna odpravnina, ki bo predvidoma plačana v nekaj obrokih. Kajpada ob predpostavki, da medijem ne razkriva dogajanja v klubu in odnosov z vodilnimi možmi. Iskreno, tudi sicer od korektnega in uglajenega mladega strokovnjaka kaj takšnega niti ne bi pričakovali.

Pušnik je bil lani spomladi brezposeln, v jesenskem delu pa je vodil splitski Hajduk, kjer je bil zaradi nevzdržne opozicije tako rekoč obsojen na predčasni odhod, čeprav je imel dobre rezultate s skromno zasedbo. Razšli so se na začetku decembra. Zdaj je spet v Ljubljani, pogodbo je podpisal do konca naslednje sezone (2017/18) z opcijo podaljšanja. »Vem, da bo ogromno vprašanj, zakaj mi je bilo tega treba. Odgovor je preprost: izziv trenirati državnega prvaka je veliko boljši kot sedenje doma ali igranje šaha. Zgodba že prvič zame ni bila zaključena v Ljubljani, to je zame druga priložnost. Vem, da ne bo vse idealno, ampak to, kar smo se dogovorili, je meni dovolj. Samostojnost bom imel glede sodelavcev in igralcev, na igrišču in vsem drugem. To je bilo prvo, če se o tem ne bi dogovorili, sploh ne bi prišel na pogovore,« je bil jasen Pušnik, ki je včeraj popoldne opravil prvi trening s pretresenimi zmaji, po današnjih dveh pa se bo odločil, kdo bo v nedeljo v udarni postavi v derbiju z Domžalami v gosteh. »Za Mariborom zaostajamo šest točk, kar je veliko. Toda stokal ne bom, saj me lahko v tem primeru predsednik takoj odpusti (smeh). Naši cilji so, da lovimo Maribor, da igramo nogomet, ki privablja gledalce na stadion, boj za prvo mesto in dobre igre v Evropi. Mislim, da bodo tudi Mariborčani še imeli kakšen spodrsljaj. Kdor jih bo imel manj, bo na koncu prvi,« je dejal Pušnik, ki je na vprašanja novinarjev o njegovih nesoglasjih s športnim direktorjem Stojićem dejal: »V nogometu ni prostora za zamere. To je moje vodilo. Če lahko Claudia Ranierija odpustijo, ko naredi čudež v Leicestru, lahko tudi Ranko zamenja Marijana. Nismo se vedno o vsem strinjali, verjetno se tudi v prihodnje ne bomo, ampak iz izkušenj se učimo.« Pušnik v zmajevo gnezdo prinaša svojo neizmerno delovno in športno energijo, red in disciplino, vsekakor pa se od njega tudi pričakuje, da bo spet bolj povezal moštvo z navijači, kar mu je uspelo v prvi polovici šampionske sezone. V prvi vrsti bo zdaj v ospredju zgladitev odnosa med vezistom Rokom Kronavetrom in Green Dragons. In seveda je jasno: Pušnik bo moral prebuditi ekipo in zmagovati.

Deli s prijatelji