LIGA PRVAKOV

Manchester United in Bayer zanesljiva, Astana naprej, slovo Partizana

Objavljeno 27. avgust 2015 00.56 | Posodobljeno 27. avgust 2015 00.56 | Piše: STA, M. U.

Povratne tekme četrtega kroga kvalifikacij.

Po današnjih povratnih tekmah četrtega kroga kvalifikacij so znani še zadnji udeleženci letošnje nogometne lige prvakov. Danes so si vstopnice priborili še Bayer Leverkusen, Manchester United, Bate Borisov, Astana in CSKA Moskva. Krovna evropska nogometna zveza bo žreb skupin izvedla v četrtek na slavnostni prireditvi v Monaku.

Manchester United je svojo nalogo opravil prepričljivo, saj je na povratni tekmi razbil Brugge, tokrat s 4 : 0. S skupnim izidom 7 : 1 se je zanesljivo uvrstil v glavni del, danes se je izkazal Wayne Rooney s tremi goli. Podobno zanesljiv je bil Bayer Leverkusen, ki je nadoknadil zaostanek s prve tekme in premagal Lazio s 3 : 0. Prav tako je za popoln preobrat poskrbel CSKA. Moskovčani so še ob polčasu zaostajali, nato pa premagali Sporting s 3 : 1 in napredovali. Partizan z Gregorjem Balažicem je z zadetkom v sodnikovem dodatku sicer ugnal Bate z 2 : 1, a so se Belorusi po zmagi na prvi tekmi uvrstili naprej, v ligi prvakov pa je mariborski krvnik Astana; klub Branka Ilića je pri Apoelu igral 1 : 1 in skupno zmagal z 2 : 1.

Že v torek je Maccabi napredoval po dveh neodločenih izidih z Baslom, a je dosegel več golov v gosteh, švedski Malmö je z 2 : 0 premagal Celtic Glasgow in nadoknadil zaostanek s prve tekme, Monacu pa to kljub zmagi nad Valencio z 2 : 1 ni uspelo, Španci so bili doma za gol boljši. Zagrebški Dinamo je bil še drugič zanesljiv v dvoboju s Skenderbeujem, Šahtar pa je v seštevku premagal Rapid po neodločenem izidu 2 : 2 na drugi tekmi. Tragični junak pri Dunajčanih je bil slovenski nogometaš Robert Berić, ki je tik pred koncem zapravil izjemno priložnost za zmago.

Deli s prijatelji