MENJAVA

Luka Koper odslovila Bračuna, na vratih Vanoli

Objavljeno 01. oktober 2012 16.22 | Posodobljeno 01. oktober 2012 16.29 | Piše: Rok Tamše

V koprskem nogometnem prvoligašu so po visokem porazu proti Triglavu (0 : 4) odslovili trenerja MIlivoja Bračuna.

KOPER – »Na predlog vodje stroke Mladena Rudonje je danes dopoldne UO FC Luke Koper sprejel odločitev o prekinitvi pogodbe s trenerjem članske ekipe Milivojem Bračunom. Upravni odbor bo skupaj s stroko v naslednjih dneh proučil nastalo stanje in opravil pogovore s kandidati za Bračunovega naslednika. Predvidoma bo novi trener predstavljen na redni tedenski tiskovni konferenci v četrtek, 4. oktobra, ob 12. uri v prostorih FC Luke Koper. Treninge bosta do prihoda novega trenerja vodila dosedanji pomočnik prvega trenerja Slaven Čuček in vodja stroke Mladen Rudonja,« so sporočili iz edinega obalnega prvoligaša, ki je v zadnjih dveh krogih z drugega zdrsnil na četrto mesto prvenstvene razpredelnice.

Usodna štirica Triglava

Kapljo čez rob je pomenil nedeljski poraz Luke Koper proti kranjskemu Triglavu s 4 : 0 v gosteh. »To je katastrofa, blamaža, sramota za naš klub in naše mesto. Naš cilj je, da osvojimo mesto, ki nas bo popeljalo v evropsko tekmovanje. S takšnim pristopom in igro to ne bo šlo. Vsi igralci si bodo dobro zapomnili ta poraz v Kranju, sledile bodo denarne kazni,« je povedal podpredsednik kluba Ante Guberac, ki se je še tretjič poslovil od Bračuna kot trenerja svojega kluba. »Kaj drugega nam ni preostalo,« je dejal alfa in omega koprskega kluba.

Na vratih italijanski trener Vanoli

Najresnejši kandidat za Bračunovega naslednika je italijanski strokovnjak Rodolfo Vanoli, ki je svoj čas vodil mlado moštvo italijanskega prvoligaša Udineseja iz Vidma (2007–2009), pred tem še ekipi Lugana in Bellinzone, pozneje pa Pordenone. Z Udinesejem sicer Koprčani tesno sodelujejo, tako da so bili z Vanolijem v stikih že spomladi.

Italijan je zdaj tehnični direktor bolgarskega CSKA iz Sofije, a menda 49-letni trener nima posebnih zadržkov, da prevzame moštvo rumeno-modrih. Prednost Vanolija je tudi ta, da precej dobro pozna koprske nogometaše, saj jih je spomladi podrobno spremljal, ko se je z vodstvom kluba dogovarjal za morebitno sodelovanje.

 

 

Deli s prijatelji