POKAL SLOVENIJE

Ljubljančani in Koprčani pričakovano v četrtfinale pokala

Objavljeno 15. september 2015 20.27 | Posodobljeno 15. september 2015 20.27 | Piše: STA, S. U.

Ljubljančani so v Ivančni Gorici zmagali s 3 : 1, Koprčani pa v Kranju proti Zarici s 3 : 0.

LJUBLJANA – Ekipama Celja in ptujske Drave sta se danes v četrtfinalu nogometnega pokala Slovenije pridružila še Olimpija in Luka Koper. Ljubljančani so v Ivančni Gorici zmagali s 3 : 1, Koprčani pa v Kranju proti Zarici s 3 : 0. Preostale tekme 2. kroga bodo na sporedu v sredo.

Olimpija, igrala je v precej spremenjeni postavi in brez nekaterih udarnih igralcev, je na kar lepo zasedenih tribunah pričakovano zgodaj povedla, svoj prvenec v ljubljanskem dresu je po sedmih minutah igre dosegel Brazilec Danilo Mariotto, ki se je po napaki obrambe znašel sam pred domačim vratarjem.

V 63. minuti so nekoliko neprepričljive goste domači tretjeligaši presenetili in z zadetkom Marka Šajna izid izenačili. Toda to je bilo le kratkotrajno, že tri minute pozneje je Ezekiel Henty po podaji iz kota z glavo povedel svojo ekipo na 2 : 1, končni izid pa je postavil Dejan Djermanović v 81. minuti.

Na obračunu Zarice in Kopra je prvoligaš drugoligašu prav tako zabil tri zadetke. V 48. minuti je zadel Amar Rahmanović, v 78. in 84. minuti pa še dvakrat Patrik Posavac.

Deli s prijatelji