EVROPSKA LIGA

Liverpool in Borussia zanesljivo v četrtfinale

Objavljeno 18. marec 2016 00.42 | Posodobljeno 18. marec 2016 00.51 | Piše: STA, S. U.

Znani so četrtfinalisti nogometne evropske lige.

V angleškem derbiju večera je Liverpool zadržal prednost 2 : 0 s prve tekme, na Old Traffordu je igral 1 : 1.

V nogometni evropski ligi so znani vsi četrtfinalisti. To so Villarreal, Athletic Bilbao, Sparta Praga, Liverpool, Šahtar Donjeck, Sevilla, Borussia Dortmund in Braga.

Villarreal je v dvoboju osmine finala izločil Bayer Kevina Kampla, ki zaradi poškodbe ne igra. Španci so prvo tekmo dobili z 2: 0, danes pa kljub izdatno manjši posesti žoge in manj strelom proti vratom v gosteh igrali 0 : 0.

Španski dvoboj Valencie in Athletica je odločil gol v gosteh. Potem ko so nogometaši iz Bilbaa doma zmagali z 1 : 0, so v gosteh izgubili z 1 : 2. Valencii je dolgo dobro kazalo, saj je že v prvem polčasu prek Santija Mine v 13. in Aderlana Santosa v 37. minuti vodila z 2 : 0. Toda goste je rešil Aritz Aduriz, ki je v 76. minuti zadel iz bližine.

Nezadovoljni Italijani

Italijani so nezadovoljni po izpadu Lazia, ki je v Pragi proti Sparti imel ugoden izid 1 : 1, na svojem igrišču pa je danes izgubil kar z 0 : 3. Čehi so vse tri gole dosegli že v prvem polčasu. Lazio je imel sicer več posesti žoge (62 odstotkov), kar 30-krat poskusil s streli proti vratom Čehov, toda žoge ni spravil v Spartino mrežo.

V angleškem derbiju večera je Liverpool zadržal prednost 2 : 0 s prve tekme, na Old Traffordu je igral 1 : 1. Domačim je upanje vzbudil Anthony Martial z bele točke v 32. minuti, končni izid pa je po lepi samostojni akciji postavil Coutinho tik prek iztekom prvega polčasa.

Slovo Šporarjevega Basla

Anderlecht in Šahtar sta oba končala z desetimi igralci, v sodniškem dodatku pa je napredovanje Ukrajincev potrdil Eduardo. Sevilla je po 0 : 0 s prve tekme na povratnem obračunu zanesljivo opravila z Baslom Andraža Šporarja (ta zaradi poškodbe ne igra), slavila je s 3 : 0. Kevin Gameiro je prispeval dva zadetka.

Borussia je že na prvi tekmi s Tottenhamom opravila velik del posla, ko je zmagala s 3 : 0, pot med najboljših osem pa je potrdila z zmago z 2 : 1 v Londonu. Pierre-Emerick Aubameyang je bil dvakratni strelec za rumeno-črne, Son Heung-Min pa je zadel za Angleže.

Portugalska Braga pa je izločila Fenerbahče, potem ko je zmagala s 4 : 1. Turki so doma slavili z 1 : 0, tokrat pa so tekmo končali kar s tremi izključenimi igralci. Mehmet Topal je moral z igrišča v 66. minuti, Alper Potuk v 87., Volkan Sen pa v sedmi minuti sodniškega dodatka. Strelci za Brago so bili Ahmed Hassan, Josue z bele točke, Nikola Stojiljković in Rafa Silva. Pri Turkih je v prvem polčasi izenačil Potuk.

Deli s prijatelji