NA ZELENICAH

Leva in desna Mandarićeva roka

Objavljeno 16. junij 2016 12.10 | Posodobljeno 16. junij 2016 12.12 | Piše: Rok Tamše

Športni direktor nogometašev Olimpije je postal Nenad Protega.

Nenad Protega in Milan Mandarić sta si segla v roke. Foto: Blaž Samec

Predsednik Olimpije Milan Mandarić in novi športni direktor slovenskega prvaka Nenad Protega sta se, če verjamemo njunim besedam, za sodelovanje dogovorila že pred časom, in to v le par minutah. Toda Protega je menda porabil veliko časa, da se je razšel s svojima bivšima delodajalcema, podjetjem Duol, kjer je bil šef prodaje, in italijanskim prvoligašem Udinesejem, kjer je bil oglednik. Toda nova sodelavca sta ob tem verjetno imela precej dela z delovanjem mladinske šole Olimpije in višino plače za Protego. »Dobre stvari se ne zgodijo hitro, zanje je potrebnega precej časa. Če to drži, je dobro, da je Nenad Protega novi športni direktor Olimpije. Moja desna roka bo za vse športne stvari in velika pomoč klubu,« je dejal Mandarić.

Protega se po šestih letih vrača k aktivnemu delovanju v nogometu kot funkcionar. »Odločitev za to je bila lahka in težka hkrati. Če te pokličeta takšen človek, kakršen je Mandarić, in takšen klub, veliko dilem ni. V nogometu sem že nekaj doživel, to pa je nekaj čisto novega, nekaj največjega v Sloveniji. Ni pa bilo lahko glede na moj prejšnji status, saj sem imel dve službi, dolgoročno sodelovanje z dvema kolektivoma, na kar sem ponosen. Ti razmerji sem moral in si želel zaključiti profesionalno. Sem sem prišel delat, ne samo vodit, prišel sem k prvakom, zato sem pripravljen biti desna in leva roka predsednika ter vse drugo, da pridemo na raven, ki ni samo prvak Slovenije, ampak še kaj več,« je dejal 47-letni Protega, ki je bil igralec Olimpije, Gorice in Domžal, v zadnjem klubu pa je bil tudi uspešen športni direktor, ko so rumeno-modri osvojili dva naslova slovenskega prvaka. To funkcijo je pozneje opravljal tudi v propadlem Interblocku iz Ljubljane.

O morebitnih okrepitvah oziroma odhodih Protega ni povedal nič konkretnega (»Hitro bo treba dati karte na mizo«). Čaka ga še tudi precej usklajevanja s trenerjem Rodolfom Vanolijem, ki ga pozna tudi iz njegovega delovanja v mlajših selekcijah Udineseja. Želi soustvarjati Olimpijo, ki bi bila na ravni največjih evropskih klubov. »Ne bo pa poudarek samo na članski ekipi, veliko moramo postoriti tudi za našo mladinsko šolo, ki jo moramo postaviti na profesionalno raven. To je naš kratkoročni in hkrati dolgoročni cilj, saj se tega ne da postoriti v dveh mesecih,« je še naznanil Protega.

 

Deli s prijatelji