SLOVO

Legenda Liverpoola v ZDA

Objavljeno 04. januar 2015 09.57 | Posodobljeno 04. januar 2015 09.57 | Piše: D. P., STA

V Galaxyju, kjer je nekoč igral tudi David Beckham, se bo pridružil nekdanjemu klubskemu kolegu Robbieju Keanu.

kapetan Liverpoola Steven Gerrard.

LIVERPOOL – Legendarni nogometaš Liverpoola Steven Gerrard je v petek sporočil, da bo ob koncu sezone zapustil Anfield ter se preselil onstran Atlantika v tamkajšnjo poklicno nogometno ligo MLS. Zdaj je že znano, da bo kariero nadaljeval pri moštvu Los Angeles Galaxy, podpisal naj bi 18-mesečno pogodbo, ki na leto prinaša šest milijonov dolarjev.

Od leta 1998

Gerrard je bil Liverpoolu zvest vse od leta 1998. Nekdanji angleški kapetan tako po koncu letošnje sezone zapušča vrste edinega kluba, za katerega je nastopal v karieri. Že kot devetletni deček se je pridružil podmladku Liverpoola, novembra 1998 je sledil debi za člansko ekipo kot zamenjava na tekmi proti ekipi Blackburn Rovers, leta 2003 pa je prevzel kapetanski trak. Prvič ga je nosil na tekmi proti ljubljanski Olimpiji, v njegovih rokah pa je ostal vse do danes.

Tudi Beckham

Gerrard je skupaj z Liverpoolom leta 2005 osvojil šampionski naslov v ligi prvakov, osvojil pa je tudi Uefin pokal, dve Uefini superpokalni lovoriki, dvakrat pokal FA, trikrat league cup in enkrat community shield. Za ekipo je v 695 nastopih dosegel 180 golov.

V Galaxyju, kjer je nekoč igral tudi David Beckham, se bo pridružil nekdanjemu klubskemu kolegu Robbieju Keanu.

Deli s prijatelji