O MOTIVACIJI

Kurtić: Zvezdniška Anglija nas vedno zelo motivira

Objavljeno 04. junij 2015 13.44 | Posodobljeno 04. junij 2015 13.45 | Piše: Rok Tamše
Ključne besede: Jasmin Kurtić

Slovenski nogometni reprezentanti so se zbrali pred novim izzivom na poti do eura 2016.

Vezist Jasmin Kurtić ima 24 nastopov za reprezentanco, zabil je en gol. Foto: Roman Šipič

Prišli so dobro razpoloženi, skoraj vsi zagoreli, prav vsi pa visoko motivirani, da v reprezentančnem dresu navdušijo občinstvo na razprodanem stadionu v Stožicah, kjer se bodo 14. junija ob 18. uri udarili z Anglijo v kvalifikacijah za uvrstitev na euro 2016. Selektor Srečko Katanec jih je včeraj točno opoldne pričakal na Brdu pri Kranju, pozneje je prispel kapetan Boštjan Cesar, člani japonskih klubov Zlatan Ljubijankić (Urawa), Milivoje Novaković (Nagoja) in Nejc Pečnik (Jef United) pa bodo na Gorenjsko prišli v ponedeljek. V hotelski avli je vladalo odlično razpoloženje na začetku desetdnevnih priprav. No, vmes (v soboto in nedeljo) se bodo lahko igralci sprostili pri svojih domačih.

Sedma sila je najbolj okupirala ta čas najbolj vroče igralce izbrane vrste. To so Josip Iličić, Robert Berić, Jan Oblak in Kevin Kampl, a tudi drugi so morali podati svoja mnenja po pričakovanjih pred spektaklom leta v Ljubljani. »Ne smemo gledati na to, kakšna so pričakovanja. Pozorni moramo biti na to, kako bomo oddelali desetdnevne priprave, da bi bili kar najbolje pripravljeni na tekmo z Anglijo. To bo pravi spektakel, na igrišču moramo opraviti svoje, da bi lahko izvlekli največ, kar se da. Že v Londonu smo videli, da je Anglija zelo močna reprezentanca. Lahko nam zagotovo ne bo, saj imajo moštvo s številnimi zvezdniki. To je za nas je lahko samo dodatna motivacija, od prvega do zadnjega bomo dali vse od sebe, potem pa bo, kar bo,« je brez dlake na jeziku napovedal dobri duh in veliki šaljivec v nacionalnem moštvu Jasmin Kurtić, ki se je v minuli sezoni fantastično znašel v italijanskem prvoligašu Fiorentini, kjer si kruh služi skupaj z Iličićem. »Zelo sem zadovoljen s klubsko sezono. Ko sem prišel v Firence, sem bil predviden kot tretja ali četrta menjava v zvezni vrsti. Naredil sem veliko več, kot so mnogi pričakovali, zbral sem okrog 30 nastopov, kar ni malo za Fiorentino. Lahko povem, da sem zelo zadovoljen, tudi s končno uvrstitvijo, saj smo se znova uvrstili v evropsko ligo,« pravi 26-letni Belokranjec iz Črnomlja.

Slovenija je v jesenski tekmi z Angleži v Londonu izgubila s 3:1. V kvalifikacijski skupini E je po petih krogih na prvem mestu Anglija s 15 točkami, druga je Slovenija z 9, toliko točk je zbrala tudi Švica, a je tretja zaradi slabše gol razlike. Sledijo Litva (6 točk), Estonija (4) in San Marino (1).

 

Deli s prijatelji