1. SNL

Kronaveter: Bog nas ne bo stalno nagrajeval

Objavljeno 09. april 2016 13.55 | Posodobljeno 09. april 2016 13.57 | Piše: Rok Tamše

Popolna mobilizacija pri Olimpiji in Mariboru pred 29. krogom nogometnega prvenstva.

Rok Kronaveter v tej sezoni blesti v dresu Olimpije. Foto: Aleš Černivec

Ne glede na to, da imajo v 29. krogu Prve lige Telekom Slovenije nogometaši Maribora na papirju močnejšega tekmeca v primerjavi z Olimpijo, vas to ne sme zavesti. Vijolični gostijo Domžale, ki si na vse pretege prizadevajo obdržati tretje mesto in uvrstitev v evropsko tekmovanje, zeleno-beli pa se bodo prav tako doma udarili s petouvrščenim Zavrčem, ki je v tem državnem prvenstvu prava odkrita mina tako za Maribor kot tudi Olimpijo. Prvaki s Štajerskega so s Haložani v tej sezoni trikrat remizirali in enkrat izgubili, zmaji iz Ljubljanske kotline imajo v dosedanjih treh tekmah z Zavrčem zmago, remi in poraz.

»Upam, da se bomo do nedelje zbrali in pokazali drugačno igro kot v zadnjem krogu v Novi Gorici,« pravi Rok Kronaveter, ob Mihi Zajcu dirigent Olimpijine igre. Njihovega remija na Severnem Primorskem niso izkoristili Mariborčani, ki so prav tako remizirali v Zavrču. »Ne smemo si več privoščiti spodrsljaja. Morda nas je tokrat nagradil bog, a vedno ne bo šlo tako,« se 29-letni Kronaveter zaveda, da v preostalih osmih krogih ni prostora za velike napake, niti jutri proti Zavrču. »Čaka nas težka tekma, Zavrč je neugoden za ekipe pri vrhu. Igrati moramo bolje, ne smemo razočarati naših navijačev,« pravi odlični vezist zeleno-belih, ki je v tej sezoni odigral 23 tekem ter dosegel 13 golov in dodal še dve podaji za zadetek. Po petih letih v tujini (Nemčija, Madžarska, Romunija) igra nogomet kariere. »Naredil sem pravo potezo, ko sem se vrnil v Slovenijo in prišel k Olimpiji. Imamo dobro ekipo, meni je steklo super, še nikoli v karieri nisem dosegel toliko zadetkov. Zaradi tega sem zelo vesel, še bolj pa sem zadovoljen, da gre moštvu dobro, in zato upam, da bomo na koncu dvignili pokal za prvaka,« pravi Mariborčan na delu v Ljubljani, ki kajpada ni imun za misli o derbiju z vijoličnimi 7. maja v Stožicah, pravi: »Super bi bilo, če bi šli v derbi vsaj s štirimi točkami prednosti. Morda pa bomo prednost še povečali. Toda kot vemo, prvenstva se ne odločajo v derbijih, ampak z nabiranjem točk na vseh drugih tekmah.«

Sicer bodo navijači Krke na jutrišnjem derbiju z dna lestvice s Celjem lahko pozdravili novega trenerja. Andreja Kastrevca, ki je odstopil po nizu porazov, je zamenjal 44-letni Miloš Kostić, nekdanji selektor reprezentance do 17 let ter bivši pomočnik Slaviše Stojanovića v Crveni zvezdi in Liersu. Do zaključka redakcije še ni bilo znano, kdo bo prevzel vodenje članske ekipe Celja, potem ko se je vodstvo kluba zahvalilo Iztoku Kapušinu. Pari 29. kroga: Maribor – Domžale (danes ob 16.55), Rudar – Gorica (danes ob 19. uri), Krka – Celje (jutri ob 16. uri), Olimpija – Zavrč (jutri ob 16.55), Luka Koper – Krško (jutri ob 19. uri).

 

Deli s prijatelji