GROFI IN VIJOLICE

Krog za štajerski in primorski primat

Objavljeno 25. november 2017 11.30 | Posodobljeno 25. november 2017 11.30 | Piše: Drago Perko

Marcos Tavares lahko že danes ulovi in celo prehiti Štefana Škaperja.

Mariborčani so z Marcosom Tavaresom spet v izvrstni formi, v Celju se drevi obeta zanimiva tekma. Foto: Reuters

LJUBLJANA – Ob pogledu na vrh lestvice Prve lige Telekom Slovenije je prijetneje in topleje pri srcu privržencem Maribora, ki v 17. krog vstopajo z naskokom treh točk pred rivalom iz glavnega mesta – igralci Olimpije. Morda se v taboru zmajev potiho nadejajo, da bi jim pri vrnitvi na prvo mesto pomagal kar njihov nekdanji as in trener Dušan Kosič. Ljubljančan na klopi Celja bo poskušal z ekipo pokvariti večer Mariborčanom, ki so v torek navdušili v 5. krogu rednega lige prvakov. Če bi takšno predstavo ponovili na štajerskem derbiju v Celju, to bo mimogrede že 89. medsebojna tekma grofov in vijolic, bi se domačinu iz mesta ob Savinji slabo pisalo. V taboru Celja derbi pričakujejo na 6. mestu, a z dobrim nizom. Po pokalnem uspehu v Fazaneriji so premagali še Triglav, Velenjčane in Ankaran. »Nogometaši za tekmo proti Mariboru ne bodo potrebovali dodatne motivacije. Vsi se veselimo tega dvoboja,« pravi Kosič. Izbranci trenerja Darka Milaniča lovijo šesto zaporedno zmago, mariborski adut Marcos Tavares pa bi se lahko z doseženim golom že danes izenačil s Štefanom Škaperjem, ki je v elitni slovenski nogometni ligi dosegel kar 130 golov. Tavares je pri prav tako spoštljivih 129 golih. Mariborčani se bodo v Celje pripeljali brez Marwana Kabhe.

89. medsebojno tekmo Celja in Maribora bo drevi gostil stadion Z'dežele.

Pahor s prijetnimi spomini

Ob štajerskem derbiju bomo danes spremljali še regionalni obračun za primat na Primorskem. Petouvrščena Gorica bo gostila Ankaran, ki je na 10. mestu. V prvem delu prvenstva so slavili Goričani, ki se s polnim plenom spogledujejo tudi to pot. »Zadnje dni vadimo normalno, intenzivno se pripravljamo na soboto. Moje nastopanje v Gorici se zagotovo ni razpletlo tako, kot sem načrtoval. Mislim na svoj igralski del, o novogoriškem klubu pa lahko rečem le pohvalne stvari, z mnogimi smo ostali v stiku. To je klub ena A s črtico in lepo se bo vrniti v Novo Gorico. Sicer smo z Goričani v zadnjih letih redno igrali prijateljske tekme, a prvenstveni dvoboj je le nekaj posebnega,« je svoje spomine na igranje v Gorici strnil Jan Pahor, ki so ga v mesto vrtnic posodili leta 2007, zdaj pa ponosno brani barve Ankarana. Domžalčani bodo danes proti Triglavu brez Senijada Ibričića lovili osmo prvenstveno zmago, Ljubljančani pa jutri že dvanajsto. »Vemo, kaj moramo narediti. Moramo zmagati, razveseliti navijače in se vrniti v zmagoviti ritem,« pa v imenu NK Olimpije, ki bo v Stožicah jutri gostila Krško, sporoča Branko Ilić.

Pari 17. kroga: Triglav – Domžale (glavni sodnik Roberto Ponis; danes ob 13. uri; prenos na Šport TV), Gorica – Ankaran (Rade Obrenović; danes ob 15. uri; prenos na Šport TV), Celje – Maribor (Dejan Balažič; danes ob 20.20; prenos na Kanalu A ob 20. uri), Olimpija – Krško (Nejc Kajtazović; jutri ob 16.50, prenos na Kanalu A ob 16.30), Aluminij – Rudar (Andrej Žnidaršič; jutri ob 18.45, prenos na Šport TV). 


 



 

Deli s prijatelji